autor:

frunza janet

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Ingrediente
-700 gr faina alba, -0 lingura de ulei, -400 ml apa, -25 gr drojdie proaspata, -un praf de sare, -o lingura de spanac, -o lingura de piure de sfecla, -o lingura de pasta de ardei capia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Am facut un aluat de paine din: faina, apa, ulei si sare. Am framantat bine si apoi l-am impartit in 4.
O parte am lasat-o asa cum era, alba. O parte am amestecat-o cu piureul de spanac,una cu piureul de sfecla si ultima cu pasta de ardei. Vreau sa va spun ca atunci cand vom amesteca aluatul cu spanacul, sfecla si ardeii, se va inmuia si va deveni lipicios, atunci vom mai adauga cate putina faina, framantand mereu, pana cand se va incorpora tot piureul in bucata de aluat.
Le punem cu folie intre ele,intr-un lighenas si lasam la crescut.Cand aluatul este crescut, luam fiecare bucata, o sucim in forma de rulou si le impletim. Eu nu stiu sa impletesc in 4, de aceea bucata alba am pus-o pe fundul tavii iar impletitura in 3 am pus-o deasupra.
Totul am pus intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Am lasat iarasi la crescut, acoperita cu o folie. Cand aproape s-a umplut tava, am pus-o la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu, cam 40 de min.
Abia asteptam sa o tai sa vad ce a iesit!
Va spun ca am fost foarte multumita de rezultat! Gust mai pregnant, avea de spanac si de ardei. Pasta ce am facut-o asta toamna, de ardei capia, era cam picanta, asa ca si painea avea un usor gust picant. Sfecla nu se simtea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTE CU GEM

PLACINTE CU GEM

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale,

16 voturi    11 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tortia-lipie in gen mexican

Tortia-lipie in gen mexican

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • -700 gr faina alba
  • -0 lingura de ulei
  • -400 ml apa
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -o lingura de spanac
  • -o lingura de piure de sfecla
  • -o lingura de pasta de ardei capia.

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie