autor:

frunza janet

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Ingrediente
-700 gr faina alba, -0 lingura de ulei, -400 ml apa, -25 gr drojdie proaspata, -un praf de sare, -o lingura de spanac, -o lingura de piure de sfecla, -o lingura de pasta de ardei capia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Am facut un aluat de paine din: faina, apa, ulei si sare. Am framantat bine si apoi l-am impartit in 4.
O parte am lasat-o asa cum era, alba. O parte am amestecat-o cu piureul de spanac,una cu piureul de sfecla si ultima cu pasta de ardei. Vreau sa va spun ca atunci cand vom amesteca aluatul cu spanacul, sfecla si ardeii, se va inmuia si va deveni lipicios, atunci vom mai adauga cate putina faina, framantand mereu, pana cand se va incorpora tot piureul in bucata de aluat.
Le punem cu folie intre ele,intr-un lighenas si lasam la crescut.Cand aluatul este crescut, luam fiecare bucata, o sucim in forma de rulou si le impletim. Eu nu stiu sa impletesc in 4, de aceea bucata alba am pus-o pe fundul tavii iar impletitura in 3 am pus-o deasupra.
Totul am pus intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Am lasat iarasi la crescut, acoperita cu o folie. Cand aproape s-a umplut tava, am pus-o la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu, cam 40 de min.
Abia asteptam sa o tai sa vad ce a iesit!
Va spun ca am fost foarte multumita de rezultat! Gust mai pregnant, avea de spanac si de ardei. Pasta ce am facut-o asta toamna, de ardei capia, era cam picanta, asa ca si painea avea un usor gust picant. Sfecla nu se simtea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Lasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat. Presaram pe masa de lucru putina faina si punem

16 voturi    13 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • -700 gr faina alba
  • -0 lingura de ulei
  • -400 ml apa
  • -25 gr drojdie proaspata
  • -un praf de sare
  • -o lingura de spanac
  • -o lingura de piure de sfecla
  • -o lingura de pasta de ardei capia.

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte taranesti cu cartofi