autor:

Anca Rm

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu rosii uscate si cimbru

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci cu ce doresti tu . Eu de data asta am facut o painica foarte buna cu rosii uscate la soare si frunze de cimbru proaspat ., Am facut-o intr-o tava ceva mai mare pentru a fi mai subtire ca sa scurtez timpul de coacere ., , Ingrediente:, -0.5 kg faina, -250-300 ml apa, -30 gr drojdie, -sare, -50 gr rosii uscate la soare, -50 ml linguri ulei, -1 lingurita zahar, -2 linguri fruze de cimbru, -1 lingurita boia afumata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin . Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .
Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .
Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii uscate si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Crêpe Suzette

Crêpe Suzette

Este un desert tipic bucãtãriei franceze. Se zice, cã pt. prima oarã au fost fãcute de Auguste

14 voturi    8 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza

Pateuri cu branza

Intindem foile de aluat si le taiem in patrate mai mici sau mai mari dupa preferinta, amestecam branza

26 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci cu ce doresti tu . Eu de data asta am facut o painica foarte buna cu rosii uscate la soare si frunze de cimbru proaspat .
  • Am facut-o intr-o tava ceva mai mare pentru a fi mai subtire ca sa scurtez timpul de coacere .
  • Ingrediente:
  • -0.5 kg faina
  • -250-300 ml apa
  • -30 gr drojdie
  • -sare
  • -50 gr rosii uscate la soare
  • -50 ml linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri fruze de cimbru
  • -1 lingurita boia afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

48 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita - colac - cu lapte