1. Se pun in vasul mixerului uleiul de masline, untul, zaharul si drojdia (dizolvata in apa calda). Se mixeaza 2 minute cu viteza mica. Se adauga 4 oua, scortisoara si sare si se continua mixarea inca 3 minute, cu aceeasi viteza. Se adauga faina câte putin, mixându-se inca 8 minute. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si pliabil. Daca e nevoie, se adauga putina apa calda sau putina faina.
2. Se transfera aluatul intr-un castron mare, se acopera cu un servet de bumbac si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Aluatul trebuie sa-si dubleze aproape volumul. Se pune aluatul pe planseta data cu putina faina si se imparte in bucati, in functie de marimea franzelelor care vreti sa rezulte.
3. Se pun franzelele intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu ulei de masline. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut 30 de minute. Se preincalzeste 8 minute cuptorul la 200 C, se bate un ou si se amesteca cu laptele. Cu acest amestec se unge fiecare franzela. Se presara cu seminte de mac si se coace la temperatura potrivita 50 de minute, pâna ce franzelele capata o culoare maro-aurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii