1. Se pun in vasul mixerului uleiul de masline, untul, zaharul si drojdia (dizolvata in apa calda). Se mixeaza 2 minute cu viteza mica. Se adauga 4 oua, scortisoara si sare si se continua mixarea inca 3 minute, cu aceeasi viteza. Se adauga faina câte putin, mixându-se inca 8 minute. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si pliabil. Daca e nevoie, se adauga putina apa calda sau putina faina.
2. Se transfera aluatul intr-un castron mare, se acopera cu un servet de bumbac si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Aluatul trebuie sa-si dubleze aproape volumul. Se pune aluatul pe planseta data cu putina faina si se imparte in bucati, in functie de marimea franzelelor care vreti sa rezulte.
3. Se pun franzelele intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu ulei de masline. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut 30 de minute. Se preincalzeste 8 minute cuptorul la 200 C, se bate un ou si se amesteca cu laptele. Cu acest amestec se unge fiecare franzela. Se presara cu seminte de mac si se coace la temperatura potrivita 50 de minute, pâna ce franzelele capata o culoare maro-aurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii