autor:

» » Aluaturi si Foietaje

PAINE CU SEMINTE

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 1/2 kg faina alba, 2 cesti zahar tos, 6 linguri de unt proaspat la temperatura camerei, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, 5 oua, 1/2 lingura scortisoara macinata, 45 gr drojdie proaspata, 2 linguri lapte, 2 linguri seminte de mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun in vasul mixerului uleiul de masline, untul, zaharul si drojdia (dizolvata in apa calda). Se mixeaza 2 minute cu viteza mica. Se adauga 4 oua, scortisoara si sare si se continua mixarea inca 3 minute, cu aceeasi viteza. Se adauga faina câte putin, mixându-se inca 8 minute. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si pliabil. Daca e nevoie, se adauga putina apa calda sau putina faina.
2. Se transfera aluatul intr-un castron mare, se acopera cu un servet de bumbac si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Aluatul trebuie sa-si dubleze aproape volumul. Se pune aluatul pe planseta data cu putina faina si se imparte in bucati, in functie de marimea franzelelor care vreti sa rezulte.
3. Se pun franzelele intr-o tava de copt, unsa in prealabil cu ulei de masline. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut 30 de minute. Se preincalzeste 8 minute cuptorul la 2000 C, se bate un ou si se amesteca cu laptele. Cu acest amestec se unge fiecare franzela. Se presara cu seminte de mac si se coace la temperatura potrivita 50 de minute, pâna ce franzelele capata o culoare maro-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAINE CU SEMINTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte

Paine de casa cu tarate si seminte

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica

16 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg faina alba
  • 2 cesti zahar tos
  • 6 linguri de unt proaspat la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 5 oua
  • 1/2 lingura scortisoara macinata
  • 45 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de mac

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata