Paine de casa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Paine de casa

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala(cana de 250 gr)
  • 25 grame drojdie
  • jumatate lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 2 oua + 1 ou de uns
  • 2 linguri ulei
  • 450-500 gr faina

Mod de preparare

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem faina intr-un lighean,si facem o gaura in mijlocul ei.

Drojdia o frecam cu o lingura zahar , apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.

Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.

Apa minerala o punem putin la incalzit,dar foarte putin,cat sa fie calduta.

Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem apa minerala,treptat .

Framantam bine de tot aluatul.

La urma punem cele 2 linguri de ulei ,intre maini,si framantam aluatul.

Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat,il lasam la crescut la loc cald.

Cand si-a marit volumul,il modelam.

Luam o tava de paine(eu am facut in tava de guguluf) o ungem cu putina margarina,si o tapetam cu faina.

Dam forma dorita painii si o asezam in tava.

Batem 1 ou spuma si ungem paine, o mai lasam cam 10 minute,in tava,la crescut.

O introducem tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

Lasam acolo pana ce painea este coapta(faceti testul cu scobitoarea).

Cand o scoatem din cuptor,o ungem cu un strop de ulei,atunci fierbinte.

O lasam la racorit apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise