In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem faina intr-un lighean,si facem o gaura in mijlocul ei.
Drojdia o frecam cu o lingura zahar , apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Apa minerala o punem putin la incalzit,dar foarte putin,cat sa fie calduta.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem apa minerala,treptat .
Framantam bine de tot aluatul.
La urma punem cele 2 linguri de ulei ,intre maini,si framantam aluatul.
Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat,il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul,il modelam.
Luam o tava de paine(eu am facut in tava de guguluf) o ungem cu putina margarina,si o tapetam cu faina.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
Batem 1 ou spuma si ungem paine, o mai lasam cam 10 minute,in tava,la crescut.
O introducem tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo pana ce painea este coapta(faceti testul cu scobitoarea).
Cand o scoatem din cuptor,o ungem cu un strop de ulei,atunci fierbinte.
O lasam la racorit apoi servim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii