autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
1 cana apa minerala(cana de 250 gr), 25 grame drojdie, jumatate lingurita sare, o lingura zahar, 2 oua + 1 ou de uns, 2 linguri ulei, 450-500 gr faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem faina intr-un lighean,si facem o gaura in mijlocul ei.
Drojdia o frecam cu o lingura zahar , apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Apa minerala o punem putin la incalzit,dar foarte putin,cat sa fie calduta.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem apa minerala,treptat .
Framantam bine de tot aluatul.
La urma punem cele 2 linguri de ulei ,intre maini,si framantam aluatul.
Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat,il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul,il modelam.
Luam o tava de paine(eu am facut in tava de guguluf) o ungem cu putina margarina,si o tapetam cu faina.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
Batem 1 ou spuma si ungem paine, o mai lasam cam 10 minute,in tava,la crescut.
O introducem tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo pana ce painea este coapta(faceti testul cu scobitoarea).
Cand o scoatem din cuptor,o ungem cu un strop de ulei,atunci fierbinte.
O lasam la racorit apoi servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PAINE DE CASA (MASINA)

PAINE DE CASA (MASINA)

Reteta este ptr masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea urmatoare: apa, uleiul, zaharul,

28 voturi    7 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    Multumesc mult de sfat Cris.Uite ca in vas roman nu am incercat, dar sunt sigura ca iese foarte buna.DA de multe ori apa minerala ajuta sa fie mai pufos aluatul!

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Nu am pus niciodata apa minerala la paine, dar voi incerca! Cred ca iese mai pufoasa.

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Ai incercat sa coci painea in vasul roman? Iese deosebita, ca o paine coapta pe vatra. Se framanta manual sau cu ajutorul masinii de facut paine (programul 6 la masina mea Orion) apoi dospita inca o data in vasul roman. Coacerea dureaza appx 1 ora. Dupa 40 minute se scoate capacul ca sa se coaca si partea superioara a painii. Painea iese atat de buna, incat nu cred ca voi mai folosi vreodata alta metoda de coacere.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Eu sunt inebunita dupa painea de casa.E facuta acum ceva timp, dar acum nici eu nu prea mai pun oua.Oricum s-a mancat repede si ce sa se mai intareasca!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Am venit dupa miros....ce painica buna. Mai ales ca acum ai scos-o din cuptor. Eu nu am facut demult painea cu ou in compozitie....mi se pare ca se intareste repede..... Te tzuc Rocsi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala(cana de 250 gr)
  • 25 grame drojdie
  • jumatate lingurita sare
  • o lingura zahar
  • 2 oua + 1 ou de uns
  • 2 linguri ulei
  • 450-500 gr faina

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult de sfat Cris.Uite ca in vas roman nu am incercat, dar sunt sigura ca iese foarte buna.DA de multe ori apa minerala ajuta sa fie mai pufos aluatul!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine casa