In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in 1/2 de pahar de apa. Adaugam zaharul si uleiul si incepem framantarea, adaugand inca 2 pahare de apa calduta - jumatate am folosit la dizolvarea drojdiei.
Framantam 10 minute adaugand sarea in framantare pana ce aluatul se formeaza si se desparte de bol. Il transferam in alt bol uns cu putin ulei si lasam o ora sa creasca.
Pregatim doua tavi pe care le tapetam cu hartie pergament si le ungem usor cu ulei. Impartim aluatul si ii dam o forma de paine lunguiata dupa care il asezam in tavi si lasam pana creste peste tava.
Incalzim cuptorul la 200 de grade si il coacem 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.
Eu l-am stopit cu putina apa si am presarat susan.
Usor si gustos.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii