autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2014

Ingrediente
1kg de faina, 11/2 lingurita de sare, 30 gr drojdie proaspata, 2 linguri zahar, 21/2 pahare apa calduta, 4 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in 1/2 de pahar de apa. Adaugam zaharul si uleiul si incepem framantarea, adaugand inca 2 pahare de apa calduta - jumatate am folosit la dizolvarea drojdiei.



Framantam 10 minute adaugand sarea in framantare pana ce aluatul se formeaza si se desparte de bol. Il transferam in alt bol uns cu putin ulei si lasam o ora sa creasca.



Pregatim doua tavi pe care le tapetam cu hartie pergament si le ungem usor cu ulei. Impartim aluatul si ii dam o forma de paine lunguiata dupa care il asezam in tavi si lasam pana creste peste tava.



Incalzim cuptorul la 200 de grade si il coacem 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.



Eu l-am stopit cu putina apa si am presarat susan.



Usor si gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte

Se topeste untul si se amesteca cu laptele caldut,zaharul si apa.Intr-un bol mai mare se amesteca

7 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 11/2 lingurita de sare
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • 21/2 pahare apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Painici aducatoare de noroc.