In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in 1/2 de pahar de apa. Adaugam zaharul si uleiul si incepem framantarea, adaugand inca 2 pahare de apa calduta - jumatate am folosit la dizolvarea drojdiei.
Framantam 10 minute adaugand sarea in framantare pana ce aluatul se formeaza si se desparte de bol. Il transferam in alt bol uns cu putin ulei si lasam o ora sa creasca.
Pregatim doua tavi pe care le tapetam cu hartie pergament si le ungem usor cu ulei. Impartim aluatul si ii dam o forma de paine lunguiata dupa care il asezam in tavi si lasam pana creste peste tava.
Incalzim cuptorul la 200 de grade si il coacem 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.
Eu l-am stopit cu putina apa si am presarat susan.
Usor si gustos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii