autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

paine de casa

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
1 kg faina, 2 linguri cereale, 1 lingura malai, 1 lingura ulei, 30 g drojdie de bere, 1 lingurita de sare, 500 ml apa, 1 rosie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia cu putina apa, se adauga si restul de apa si se incorporeaza toata faina, cerealele, malaiul, sarea, uleiul.
Se bate de planseta pina devine elastic.
Se lasa la crescut.
Se intinde o foaie care apoi se ruleaza, se lasa la crescut.
Se unge cu apa cu sare si se coace, cind incepe sa devina aurie se freaca coaja painii cu rosia si se mai lasa la cuptor 10 minute.
Se scoate din cuptor si se acopera cu un stergar, pina a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu mac

Paine de casa cu mac

Se pune faina si sarea in castron, se topeste drojdia cu apa si zaharul, sa adauga ouale se framanta

5 voturi    4 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Este tare gustoasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Nimic nu se compara cu painea de casa. Fac si eu mereu.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Nimic nu este mai apetisant ca mirosul painii de casa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 linguri cereale
  • 1 lingura malai
  • 1 lingura ulei
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingurita de sare
  • 500 ml apa
  • 1 rosie

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este tare gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv