autor:

Varadi Silvia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2009

Ingrediente
500g faina de grau integrala, 500g faina integrala de secara, 2 licuri drojdie uscata, 600ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 4 linguri ulei, 1 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crscut 1 ora. Aluatul trebuie sa stea la cald si ferit de curent rece. Dupa ce a crescut se inparte aluatul in formele pe care le dosriti. Eu am facut sub forma de chifle si impletita. Se pun painicile pe o tava de aragaz si se mai lasa sa creasca 15 - 20 de minute. Se baga in cuptorul preicins la 200 g C pentru 15 minute, apoi se reduce focul la 180 g C si se mai lasa 25 de minute. Cine doreste poate adauga si seminte de in in aluatul de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

8 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Din contra,a iesit foarte buna,mai ales ca am combinat cu faina integrala de grau.O versiune mai sanatoasa a fainii albe.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Făina de secara creşte greu, trebuie şi făina de grâu albă. Nu ţi-a iesit tare? Ru am încercat numai din secară si a ieşit tare ca lemnul!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Imi place painea cu secara!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O idee foarte buna cu painea in casa.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Ce bine arata!!!!!!1

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500g faina de grau integrala
  • 500g faina integrala de secara
  • 2 licuri drojdie uscata
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Din contra,a iesit foarte buna,mai ales ca am combinat cu faina integrala de grau.O versiune mai sanatoasa a fainii albe.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)