autor:

I. Mircescu

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 1 lingura sare, 5 linguri ulei, 1 lingurita zahar, 40 g drojdie, 550 ml apa calduta

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron mare si se amesteca cu sarea. In mijloc se face o adancitura in care se pune zaharul, uleiul si drojdia. Se toarna apa calduta treptat si se amesteca in centru pana se dizolva drojdia.
Se framanta bine. Se imparte compozitia in 2. Fiecare bucata se imparte in 3 si se impletesc. Se pun in tavile de cozonac unse cu margarina. Se lasa la crescut, se ung cu ou batut, se presara mac/susan dupa preferinta, apoi se dau la cuptor. Se coc la foc potrivit timp de 45min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu minunata reteta de paine. Am facut o mica schimbare insa- am dat aluatului forma de batoane impletite in trei.Deasupra am pus si mac si susan. Sunt o bunatate!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    O bunatate! Arata tare bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Arata tare bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Paine buna desigur.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      ador painea de casa de orice fel!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Ce buna e painea de casa!!!mm

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      O bunatate.......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie
  • 550 ml apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mariana scarlat (Chef de cuisine)

O bunatate! Arata tare bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Crescente cu sunca