autor:

Luana

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2010

Ingrediente
750g faina, 500 ml apa, 2 lingurite sare, 2 lingurite dojdie, 2 lingurite zahar, 1 lingura de ulei, , 1lingura de ulei si 1 lingura de faina pentru tapetat tava

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine).
Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si punem aluatul de paine in tava la dospit.Acoperim si lasam sa-si mareasca volumul o data si jumatate.
Preincalzim cuptorul la 180C si coacem painea 1 ora.O scoatem din cuptor si o invelim intr-un prosop de bucatarie(astfel coaja va fi moale si nu se va usca).

Se poate inlocui o treime din faina alba cu faina integrala si se pot adauga amestecuri de seminte(in,floarea soarelui,orz).Delicioasa si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos. Amestecam bine. Cernem

59 voturi    32 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

8 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda intr-o zi friguroasa de iarna.Aceasta reteta de paine poate fi consumata cu succes si in perioada postului(nu contine lapte,ou,unt)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    Ce frumos a crescut ! si-mi inchipui ce bine miroase cand e calda...*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    ce bine arata si ce buna si sanatoasa e! Bravo!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 750g faina
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite dojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura de ulei
  • 1lingura de ulei si 1 lingura de faina pentru tapetat tava

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume
Supa crema de brocoli

Supa crema de brocoli

Se taie ceapa in bucati mari(nu prea conteaza pentru ca totul va merge la robot) si se caleste impreuna

9 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Luana (Chef de cuisine)

Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda intr-o zi friguroasa de iarna.Aceasta reteta de paine poate fi consumata cu succes si in perioada postului(nu contine lapte,ou,unt)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA