Paine de casa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine de casa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 100gr unt
  • 20gr drojdie proaspata
  • 2 linguri de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500ml apa
  • o lingura cu unt

Mod de preparare

Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un loc caldut 10 min.Se face o gropita in faina si se adauga untul topit si drojdia dizolvata.Se amesteca usor cu mana pana incepe sa se formeze o coca,dupa care se framanta bine pana devine elastica.Se topeste o lingura cu unt,se adauga la coca si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot untul si devine pufoasa.Se acopera cu film transparent sau cu un prosop si se lasa la dospit cca 1 1/2h.Dupa acest timp,se rupe in doua si se preseaza usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer.Pentru o crestere mai rapida si o coacere mai buna am gasit o noua metoda....Se incalzeste cuptorul la minim(40º-50ºC)Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare,sau oricare alta forma.Se formeaza painicile,se fac cate 2,3 crestaturi pe fiecare,se pun in tavi si se dau la cuptor cca 15 min.Dupa acest timp,se ridica temperatura la 170ºC,primele 10min.Se coboara la 160ºC timp de 45min,cu aer doar de jos.Cum painicile cresc destul de mult,se coboara tava la primul nivel de jos al cuporului,se urca temperatura la 170ºC si se mai coace 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Rezultatul....o painica cu coaja crocanta si miez pufos...asa ca merita asteptarea.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise