Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un loc caldut 10 min.Se face o gropita in faina si se adauga untul topit si drojdia dizolvata.Se amesteca usor cu mana pana incepe sa se formeze o coca,dupa care se framanta bine pana devine elastica.Se topeste o lingura cu unt,se adauga la coca si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot untul si devine pufoasa.Se acopera cu film transparent sau cu un prosop si se lasa la dospit cca 1 1/2h.Dupa acest timp,se rupe in doua si se preseaza usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer.Pentru o crestere mai rapida si o coacere mai buna am gasit o noua metoda....Se incalzeste cuptorul la minim(40º-50ºC)Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare,sau oricare alta forma.Se formeaza painicile,se fac cate 2,3 crestaturi pe fiecare,se pun in tavi si se dau la cuptor cca 15 min.Dupa acest timp,se ridica temperatura la 170ºC,primele 10min.Se coboara la 160ºC timp de 45min,cu aer doar de jos.Cum painicile cresc destul de mult,se coboara tava la primul nivel de jos al cuporului,se urca temperatura la 170ºC si se mai coace 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Rezultatul....o painica cu coaja crocanta si miez pufos...asa ca merita asteptarea.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii