autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2012

Ingrediente
Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,, ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,, zahar 1 lingura (12 gr) ,, sare 1 lingurita (5 gr.) ,, cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,, faina 4 pahare (600 gr.) ,, drojdie proaspata 20 gr ,, Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba contact decat cu faina) la mijlocul fainii.
Faina trebuie sa fie bine uscata ,cartofii fierti in coaja dati prin masina de tocat si calduti ,eu o framant in masina de paine .De doua ori(ca sa coc in cuptorul de aragaz 3 paini mari ) cantitatile de mai sus .Mai intai imi pregatesc cantitatile pentru cele doua portii de framantat ,imediat ce am scos prima cantitate , o pun pe urmatoarea la framantat in masina. Dupa ce masina a terminat de framantat (dureaza doar 10 minute ) unesc cele doua cantitati si le framant pe planseta putin infainata ,dupa care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in trei ,le cantaresc sa fie toate egale , pentru a se coace toate la fel , pe fiecare o modelez ,(fac trei snururi pe care le imletesc si le pun in tavi , unde se mai lasa din nou sa creasca pana ajunge cam trei sferturi tava . Inainte de a pune la cuptor ,le ung pe deasupra cu pensula inmuiata in apa cu zahar ( sa capete o culoare mai rumenita )si se coace la cuptorul de aragaz la foc mic cam o ora . Imediat ce am scos din cuptor le ung cu putin ulei ,le invelesc in prosoape de bucatarie si le las sa se raceasca pe un gratar din lemn . Se consuma dupa ce s-a racit comlet ideal pentru stomac a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Apa calduta 1 1/4 cesti (250 ml) ,
  • ulei de floarea soarelui 4 linguri (50ml) ,
  • zahar 1 lingura (12 gr) ,
  • sare 1 lingurita (5 gr.) ,
  • cartofi pasati 1 1/2 pahar (300 gr.) ,
  • faina 4 pahare (600 gr.) ,
  • drojdie proaspata 20 gr ,
  • Setarea 1 Basic (daca folositi Masina de paine ) .

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Aluat Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Fara foto

smarandoiu beatrice (Chef de cuisine)

arata foarte bine

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza sarata