autor:

Violeta 30

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
2 cartofi potriviti curatati de coaja si fierti, 1 cub drojdie proaspata - 25 g, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite de sare, 1 pahar cu supa de cartofi (150 ml), 3 linguri lapte, 2 linguri de ulei de masline, 1 cubulet de unt cat cubul de drojdie, faina cat cuprinde (400-600 gr in functie de tipul fainii)

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i acopere.

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida si se presara o lingura de faina, se lasa deoparte pana se face piureul.



Se scurge supa de la cartofi intr-un pahar, se paseaza cartofii ca pentru piure, se pune cubul de unt, laptele si uleiul si se amesteca. Se toarna paharul cu supa de cartofi, iar apoi se presara faina si cealalta lingurita de sare, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza faina. Se pune in continuare faina pana se face un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se pune pe masa de lucru si se framanta energic cateva minute presarand faina ca sa nu se lipeasca. Se lasa la dospit cca 30 minute.



Dupa ce au trecut cele 30 minute se scoate din castron coca si se framanta iar. Se imparte coca in doua si se fac doua painici rotunde care se pun in tava la dospit inca 20 min. Se introduc la cuptor la o temperatura mai mare primele 10 minute, iar apoi se lasa focul la mic pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se pun in pungi de hartie... daca mai apuca :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • 2 cartofi potriviti curatati de coaja si fierti
  • 1 cub drojdie proaspata - 25 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pahar cu supa de cartofi (150 ml)
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cubulet de unt cat cubul de drojdie
  • faina cat cuprinde (400-600 gr in functie de tipul fainii)

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kürtős Kolacs (cozonac secuesc)