autor:

AdeLyna

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2015

Ingrediente
500 gr cartofi(4 medii), 500 gr faina, 10 gr drojdie uscata, o lgta sare, 100 ml apa calduta, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu.
Peste cartofi se pune faina si se amesteca bine ca sa intre cartofii in faina, punem drojdia, uleiul si apa, sare si amestecam bine, bine sa ne iasa un aluat maleabil. aluatul va fii destul de lipicios pentru care mai adaugam faina pe blat ca sa nu se lipeasca.
Framnatam cam 10 minute dupa care il punem intr-un bol curat, uns cu ulei si acoperim cu o folie trasparenta si lasam la crescut pt o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul,il rasucim spre interior, in forma ratunda pt a iesi o paine rotunda.
Preatim o tava unsa cu ulei si punem aluatul pe ea si mai lasam cam inca 30 de min, pana creste din nou in volum.
Bagam painea la cuptor pt 30 de minute la 200 de grade(cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil la aceeasi temperatura).
Va rezulta o paine foarte, foarte pufoasa si gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr cartofi(4 medii)
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • o lgta sare
  • 100 ml apa calduta
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor