autor:

raluka

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu lapte

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Ingrediente
400-450gr faina dura, 250ml lapte, 50ml apa, 40gr unt, 30gr zahar, o lingurita de sare, o lingurita de drojdie uscata

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca cu laptele caldut,zaharul si apa.Intr-un bol mai mare se amesteca faina,sarea si drojdia.Se face o gropita in mijloc si se adauga amestecul de lapte.Se amesteca usor cu mana la inceput dupa care se framanta bine pana se face o coca uniforma si elastica.Se lasa la crescut cca 1,1/2h intr-un loc caldut.Se pune pe masa de lucru si se framanta usor cu degetele ca sa iasa bulele de aer.Se da forma dorita(rotunda sau alta forma),i se face o taietura pe mijloc, si se mai lasa la crescut cateva minute.(se poate baga la cuptor timp de 15 min la 50ºC.)Dupa acest timp,se coace la 160ºC,40-45min.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciornei Amalia , 30 iulie 2013

    se poate pune praf de copt in loc de drojdie? :)

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    Multumesc!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    Arata nemaipomenit! Foarte frumoasa painea ta!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

      Buna!!!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2011

      Multumesc! Intradevar,este foarte gustoasa!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

      felicitari! cred ca e delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400-450gr faina dura
  • 250ml lapte
  • 50ml apa
  • 40gr unt
  • 30gr zahar
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de drojdie uscata

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

raluka (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Painea de Casa a Bunicii