autor:

tania

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu tarate si seminte

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
-300 g tarate de grau, -500 g faina, -2 linguri rase drojdie uscata, -60 ml ulei floarea soarelui, -200 ml iaurt, -1 lingurita sare, -3 lingurite zahar, -500-550 ml apa calduta, -100 g seminte de floarea soarelui(putem folosi orice seminte dorim)

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura si se adauga drogdia, zaharul si iaurtul caldut. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca cateva minute.Adaugam semintele, sarea si o parte din apa si se incepe framantatul. La sfarsit se adauga uleiul treptat si se framanta pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini, in jur de 10 min.

Se lasa la crescut timp de o ora pana cand se dubleaza volumul, dupa care se va pune pe masa de lucru. Aluatul il impartim in jumatate si il rasucim ca pe un colac, iar capetele se indoaie sub paine. Painea se va pune intr-o tava dreptunghiulara, mai mare, unsa cu ulei, la fundul tavii presarandu-se seminte, iar deasupra se unge cu putina apa sau ulei si se va presara din nou seminte.

Se lasa sa creasca in tava timp de 15 min, apoi se da la cuptor la foc potrivit (180 de grade) aproximativ 50- 60 minute.

Se scoate din cuptor si se unge cu o pensula cu apa, ca sa nu se intareasca coaja, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie.

Eu nu am rezistat sa astept sa se raceasca si am mancat coltul fierbinte.

Este foarte gustoasa si satioasa.

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu tarate si seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tartă cu șuncă și ardei gras

Tartă cu șuncă și ardei gras

Cernem faina intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati.

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte

8 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • -300 g tarate de grau
  • -500 g faina
  • -2 linguri rase drojdie uscata
  • -60 ml ulei floarea soarelui
  • -200 ml iaurt
  • -1 lingurita sare
  • -3 lingurite zahar
  • -500-550 ml apa calduta
  • -100 g seminte de floarea soarelui(putem folosi orice seminte dorim)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la creme