Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri de faina si formam maiaua, apoi framantam un aluat din toata faina, maia, sare si apa calduta. Lasam aluatul sa creasca o jumatate de ora si il impartim in doua parti. Vor iesi doua paini. Vom imparti fiecare dintre parti in doua, le vom intinde cu sucitorul si le vom rula. Cele doua rulouri se impletesc si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Cand lucram aluatul ungem planseta si sucitorul cu ulei. Lasam un sfert de ora sa creasca aluatul si in tavi si il bagam la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute. Scoatem painea, o ungem cu putina apa si mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos inca 20 minute. Se scot din tavi se invelesc intr-un prosop curat si se lasa la racit. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii