autor:

lucica mihaila

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa impletita

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg.faina, 1 plic drojdie uscata activa-10g., 1 lingurita sare, 1 varf lingurita zahar, 2 cani apa calduta, ulei pentru lucrat aluatul

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri de faina si formam maiaua, apoi framantam un aluat din toata faina, maia, sare si apa calduta. Lasam aluatul sa creasca o jumatate de ora si il impartim in doua parti. Vor iesi doua paini. Vom imparti fiecare dintre parti in doua, le vom intinde cu sucitorul si le vom rula. Cele doua rulouri se impletesc si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Cand lucram aluatul ungem planseta si sucitorul cu ulei. Lasam un sfert de ora sa creasca aluatul si in tavi si il bagam la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute. Scoatem painea, o ungem cu putina apa si mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos inca 20 minute. Se scot din tavi se invelesc intr-un prosop curat si se lasa la racit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Pentru aluat amestecam branza cu laptele, uleiul si sarea si apoi adaugam faina amestecata in prealabil

13 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Foarte buna!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Ft buna painica!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte simpla reteta, gustoasa si frumoasa! Si eu am facut zilele astea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte frumos,bravo.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte buna, imi place cum ti-a iesit.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Luci ce mult imi place cum arata painica ta !Bravo tie ! Si la mine se simte mirosul de paine coapta tot la doua zile....dar o fac cu masina de paine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Excelenta...,parca ii si simt mirosul...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      O prezentare de nota 10 cu felicitari,te-am votat si am luat si reteta sa fac si eu.Produsul final arata foarte bine.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      painea de casa e excelenta! Eu framant aluatul cu putin ulei de masline si iese fraged

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.faina
  • 1 plic drojdie uscata activa-10g.
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita zahar
  • 2 cani apa calduta
  • ulei pentru lucrat aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de lucica mihaila
Dulceata de soc

Dulceata de soc

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

14 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada cu crema diplomat de cacao

Rulada: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie,se pun galbenusurile,

10 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Papricas cu piept de pui

Papricas cu piept de pui

In uleiul incins se caleste carnea taiata cubulete. Se pune o lingurita de boia dulce si un varf

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu bacon.