autor:

Georgiana Cosac

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa italieneasca (Foccacia)

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
375 g faina, 1 plic drojdie solubila, 60 ml ulei de masline, 50 g masline negre fara samburi, 50 g rosii uscate in ulei, sare, oregano, cimbru, rozmarin.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia. In mijloc se face o gropita in care se pun uleiul, apa si sarea. Se framanta pana se obtine o coca pentru paine. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald pentru a creste.
Dupa ce a crescut, aluatul se amesteca cu rosiile si maslinele tocate marunt, 1 lingura oregano, 1 lingura cimbru si una de rozmarin tocat.
Se amesteca bine, apoi se imparte aluatul in 4 painici, se pun in tava tapetata, dupa care se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa italieneasca (Foccacia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cascaval

Clatite cu cascaval

Am batut ouale intregi cu zaharul.Cand zaharul s-a topit pe jumatate am adaugat lapteleAm adaugat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine din faina cu merisor

Paine din faina cu merisor

Cantarim faina. Aluatul l-am facut la masina de paine: am pus deci apa, am adaugat faina si apoi

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 1 plic drojdie solubila
  • 60 ml ulei de masline
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g rosii uscate in ulei
  • sare
  • oregano
  • cimbru
  • rozmarin.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Omizi delicioase