autor:

Georgiana Cosac

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa italieneasca (Foccacia)

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
375 g faina, 1 plic drojdie solubila, 60 ml ulei de masline, 50 g masline negre fara samburi, 50 g rosii uscate in ulei, sare, oregano, cimbru, rozmarin.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia. In mijloc se face o gropita in care se pun uleiul, apa si sarea. Se framanta pana se obtine o coca pentru paine. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald pentru a creste.
Dupa ce a crescut, aluatul se amesteca cu rosiile si maslinele tocate marunt, 1 lingura oregano, 1 lingura cimbru si una de rozmarin tocat.
Se amesteca bine, apoi se imparte aluatul in 4 painici, se pun in tava tapetata, dupa care se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa italieneasca (Foccacia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica

16 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la

39 voturi    6 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 1 plic drojdie solubila
  • 60 ml ulei de masline
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g rosii uscate in ulei
  • sare
  • oregano
  • cimbru
  • rozmarin.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Japoneze