autor:

Georgiana Cosac

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa italieneasca (Foccacia)

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
375 g faina, 1 plic drojdie solubila, 60 ml ulei de masline, 50 g masline negre fara samburi, 50 g rosii uscate in ulei, sare, oregano, cimbru, rozmarin.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia. In mijloc se face o gropita in care se pun uleiul, apa si sarea. Se framanta pana se obtine o coca pentru paine. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald pentru a creste.
Dupa ce a crescut, aluatul se amesteca cu rosiile si maslinele tocate marunt, 1 lingura oregano, 1 lingura cimbru si una de rozmarin tocat.
Se amesteca bine, apoi se imparte aluatul in 4 painici, se pun in tava tapetata, dupa care se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa italieneasca (Foccacia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

1)Se lasã aluatul la decongelat. Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit

6 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
taitei de casa

taitei de casa

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tare se face o foaie subtire,sa

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 1 plic drojdie solubila
  • 60 ml ulei de masline
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g rosii uscate in ulei
  • sare
  • oregano
  • cimbru
  • rozmarin.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

220 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac