autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de malai cu usturoi si verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 felii): 2/3 ceasca faina cu praf de copt (se gaseste in comert, gata amestecata), , 2 lingurite praf de copt, , 1/2 lingurita praf de chilli, , 1 1/2 ceasca malai fin, , 90 g unt topit, , 3 oua batute usor, , 3/4 ceasca lapte., Pentru untul cu usturoi si verdeata: 125 g unt moale, , 1 lingura patrunjel verde tocat, , 1 lingura codite de ceapa verde tocate marunt, , 2 catei de usturoi presati.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se unge cu unt topit (sau ulei) o tava de chec (21x14x7 cm) si se tapeteaza apoi pe fund si pe margini cu hartie pentru copt. Se cern intr-un castron faina, praful de copt si praful de chilli, se adauga malaiul si se amesteca bine. Se face la mijloc o gropita si se toarna in ea untul, ouale si laptele, dupa care se amesteca cu o lingura de lemn, pana ce se leaga (nu trebuie amestecate prea tare).
Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute, pana ce s-a intarit la mijloc si incepe sa se rumeneasca pe margini. Se rastoarna painea pe un grilaj, se lasa sa se raceasca si se taie felii cu un cutit ascutit.
Pentru untul cu usturoi si verdeata: se amesteca untul cu patrunjelul, coditele de ceapa verde si usturoiul presat si se ung cu el feliile de paine de malai. Se aseaza apoi pe o tava si se dau 5 minute la cuptor, ca sa devina crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de malai cu usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi Romanesti

Gogosi Romanesti

Intr-un castron se amesteca faina impreuna cu drojdia(in cazul de fata pt k am folosit drojdie la

10 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Crêpe Suzette

Crêpe Suzette

Este un desert tipic bucãtãriei franceze. Se zice, cã pt. prima oarã au fost fãcute de Auguste

14 voturi    8 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): 2/3 ceasca faina cu praf de copt (se gaseste in comert
  • gata amestecata)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de chilli
  • 1 1/2 ceasca malai fin
  • 90 g unt topit
  • 3 oua batute usor
  • 3/4 ceasca lapte.
  • Pentru untul cu usturoi si verdeata: 125 g unt moale
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura codite de ceapa verde tocate marunt
  • 2 catei de usturoi presati.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa