autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de malai cu usturoi si verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 felii): 2/3 ceasca faina cu praf de copt (se gaseste in comert, gata amestecata), , 2 lingurite praf de copt, , 1/2 lingurita praf de chilli, , 1 1/2 ceasca malai fin, , 90 g unt topit, , 3 oua batute usor, , 3/4 ceasca lapte., Pentru untul cu usturoi si verdeata: 125 g unt moale, , 1 lingura patrunjel verde tocat, , 1 lingura codite de ceapa verde tocate marunt, , 2 catei de usturoi presati.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se unge cu unt topit (sau ulei) o tava de chec (21x14x7 cm) si se tapeteaza apoi pe fund si pe margini cu hartie pentru copt. Se cern intr-un castron faina, praful de copt si praful de chilli, se adauga malaiul si se amesteca bine. Se face la mijloc o gropita si se toarna in ea untul, ouale si laptele, dupa care se amesteca cu o lingura de lemn, pana ce se leaga (nu trebuie amestecate prea tare).
Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute, pana ce s-a intarit la mijloc si incepe sa se rumeneasca pe margini. Se rastoarna painea pe un grilaj, se lasa sa se raceasca si se taie felii cu un cutit ascutit.
Pentru untul cu usturoi si verdeata: se amesteca untul cu patrunjelul, coditele de ceapa verde si usturoiul presat si se ung cu el feliile de paine de malai. Se aseaza apoi pe o tava si se dau 5 minute la cuptor, ca sa devina crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de malai cu usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
strudel cu mere

strudel cu mere

Curatam merele si le dam pe razatoare.Le amestecam cu zahar si arome si le calim in unt. Intindem

3 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 felii): 2/3 ceasca faina cu praf de copt (se gaseste in comert
  • gata amestecata)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de chilli
  • 1 1/2 ceasca malai fin
  • 90 g unt topit
  • 3 oua batute usor
  • 3/4 ceasca lapte.
  • Pentru untul cu usturoi si verdeata: 125 g unt moale
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura codite de ceapa verde tocate marunt
  • 2 catei de usturoi presati.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sărățele cu chimen