autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de secara

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2013

Ingrediente
300 gr faina de secara, 700 gr faina alba ptr paine, 50 gr de drojdie proaspata, 20 gr de zahar, 25 gr de sare, 550 ml apa, 100 gr de unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din 3 linguri de faina cu drojdia si 50 ml de apa.

In oala mixerului se pun fainile cernute se adauga zaharul. Se adauga maiaua si se incepe amestecul, se adauga treptat restul de apa. Se adauga sarea si untul si se framanta cel putin 10 minute pana se formeaza un aluat fraged putin lipicios. Se unge un vas cu putin ulei si se pune la dospit aluatul cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

Se imparte in doua din fiecare parte, se formeaza o paine care se pune intr-o tava lunguiata ca de chec care a fost unsa cu putin ulei si se lasa sa creasca inca o ora. Se ung painile cu putin ou si se coc la cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade 35 de minute sau pana s-au rumenit frumos. Cine doreste poate adauga seminte in aluat in timpul framantarii. Este o paine gustoasa si sanatoasa foarte buna ptr diabeteci sau ptr cine doreste sa tina dieta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de secara

Paine de secara

In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se

2 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de secara la o gustare de seara

Paine de secara la o gustare de seara

1. Se cantaresc toate ingredientele - eu folosesc o cana gradata. Aceasta masuratoare nefiind foarte

7 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina de secara
  • 700 gr faina alba ptr paine
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 20 gr de zahar
  • 25 gr de sare
  • 550 ml apa
  • 100 gr de unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce