Paine de secara

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Paine de secara

Ingrediente

  • 850 gr faina de secara
  • 40 gr de drojdie
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 2 1/2 pahare de apa calduta
  • 1/2 pahar amestec de samburi-samburi de in, de floarea soarelui, de bostan

Mod de preparare

In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat apa, lingura de sare si amestecul de samburi.

Se lasa mixerul sa lucreze 10 minute sa framante aluatul, dupa care se transfera intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa sa creasca 10 minute.

Se pregateste o tava de cuptor cu o foaie de pergament si se formeaza 2 paini care se lasa sa creasca 2 ore acoperit cu un prosop umed.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade se pune o tava cu apa pe fundul cuptorului si cand punem painea la copt coboram la 180 de grade.

Se coace aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos, se scoate din tava si se reintoarce la cuptor, pe gratar, pentru 10 minute la 180 de grade, pentru ca baza painii sa se rumeneasca.

Daca in loc de cele doua linguri de zahar punem doua prafuri de zahar diabetic special pentru copt, vom face o paine sanatoasa si gustoasa pentru diabetici.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura