In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat apa, lingura de sare si amestecul de samburi.
Se lasa mixerul sa lucreze 10 minute sa framante aluatul, dupa care se transfera intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa sa creasca 10 minute.
Se pregateste o tava de cuptor cu o foaie de pergament si se formeaza 2 paini care se lasa sa creasca 2 ore acoperit cu un prosop umed.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade se pune o tava cu apa pe fundul cuptorului si cand punem painea la copt coboram la 180 de grade.
Se coace aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos, se scoate din tava si se reintoarce la cuptor, pe gratar, pentru 10 minute la 180 de grade, pentru ca baza painii sa se rumeneasca.
Daca in loc de cele doua linguri de zahar punem doua prafuri de zahar diabetic special pentru copt, vom face o paine sanatoasa si gustoasa pentru diabetici.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii