autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de secara

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2014

Ingrediente
850 gr faina de secara, 40 gr de drojdie, 1/4 pahar de ulei de masline, 2 linguri de zahar, 1 lingura de sare, 2 1/2 pahare de apa calduta, 1/2 pahar amestec de samburi-samburi de in, de floarea soarelui, de bostan

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat apa, lingura de sare si amestecul de samburi.



Se lasa mixerul sa lucreze 10 minute sa framante aluatul, dupa care se transfera intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa sa creasca 10 minute.



Se pregateste o tava de cuptor cu o foaie de pergament si se formeaza 2 paini care se lasa sa creasca 2 ore acoperit cu un prosop umed.



Se incalzeste cuptorul la 200 de grade se pune o tava cu apa pe fundul cuptorului si cand punem painea la copt coboram la 180 de grade.



Se coace aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos, se scoate din tava si se reintoarce la cuptor, pe gratar, pentru 10 minute la 180 de grade, pentru ca baza painii sa se rumeneasca.



Daca in loc de cele doua linguri de zahar punem doua prafuri de zahar diabetic special pentru copt, vom face o paine sanatoasa si gustoasa pentru diabetici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de secara

Paine de secara

Se face o maia din 3 linguri de faina cu drojdia si 50 ml de apa. In oala mixerului se pun fainile

3 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine din faina neagra&secara

Paine din faina neagra&secara

Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 850 gr faina de secara
  • 40 gr de drojdie
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 2 1/2 pahare de apa calduta
  • 1/2 pahar amestec de samburi-samburi de in
  • de floarea soarelui
  • de bostan

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu gem