Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si am pus-o peste. Deasupra am adaugat drojdia si am pornit programul de framantat. Cand toate ingredientele sau amestecat bine si s-a format aluatul, am adaugat si semintele, lasand cam o lingurita pentru deasupra.
Intre timp am tapetat o tava de chec, cu hartie de copt pe care am uns-o putin cu ulei si am pornit cuptorul aragazului.
Cand masina m-a anuntat ca si-a terminat treaba, am rasturnat aluatul pe planseta infainata, l-am mai framantat putin, iam dat forma de chec si l-am pus in tava. Cu o pensula am uns painica cu putin ulei, am crestat-o, am presarat restul de seminte si am lasa-to 20’ la crescut.
Am pus-o in cuptor la foc moderat pentru 60’ pana sa rumenit frumos. Am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o asa in tava, la racit.
Painea se putea coace si in masina, dar noua ne place mai mult forma de chec si de aceia prefer sa o coc in aragaz.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii