autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Paine din faina neagra&secara

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
250g faina neagra, 250g faina de secara, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita sare, 1 lingurita miere, 2 linguri ulei, 350ml apa, 30g seminte de in

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si am pus-o peste. Deasupra am adaugat drojdia si am pornit programul de framantat. Cand toate ingredientele sau amestecat bine si s-a format aluatul, am adaugat si semintele, lasand cam o lingurita pentru deasupra.
Intre timp am tapetat o tava de chec, cu hartie de copt pe care am uns-o putin cu ulei si am pornit cuptorul aragazului.
Cand masina m-a anuntat ca si-a terminat treaba, am rasturnat aluatul pe planseta infainata, l-am mai framantat putin, iam dat forma de chec si l-am pus in tava. Cu o pensula am uns painica cu putin ulei, am crestat-o, am presarat restul de seminte si am lasa-to 20’ la crescut.
Am pus-o in cuptor la foc moderat pentru 60’ pana sa rumenit frumos. Am acoperit-o cu un prosop si am lasat-o asa in tava, la racit.
Painea se putea coace si in masina, dar noua ne place mai mult forma de chec si de aceia prefer sa o coc in aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina neagra&secara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turtite din faina de orez fara gluten

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

12 voturi    2 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Snacks-uri picante

Snacks-uri picante

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute. Se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Imi place ca are seminte de in.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    I-mi place mult si are un gust deosebit!Felicitãri!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Hmmmmm ce bunatate ai facut Lia !!! Si noua ne place foarte mult painea facuta cu faina neagra si de secara, dar...fara seminte. De copt o coc in masina...imediat trebuie sa o scot si miroase asa de fain...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Piinea de casa....................o bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Ce bunatate de paine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      O bunatate painica ta...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Foarte hranitoare! Eu obisnuiesc sa fac painea cu faina de ovaz si faina de secara...iese tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 250g faina neagra
  • 250g faina de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri ulei
  • 350ml apa
  • 30g seminte de in

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Imi place ca are seminte de in.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza