autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine fara drojdie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cani faina integrala amestecata cu praf de copt (1 lingurita), , 2 cani faina obisnuita cu praf de copt (1 lingurita), , 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , 2-3 cani zer.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190gr. si se unge o tava cu unt sau margarina topita. Se pune faina impreuna cu bicarbonatul intr-un castron mare, se adauga zerul si se framanta un aluat moale (cantitatea exacta de zer depinde de consistenta fainii).
Se aseaza aluatul pe planseta infainata, se framanta pana ce e suficient de moale si se intinde in forma unui cerc cu diametrul de 20 cm. Se pune in tava unsa, se cresteaza la mijloc in forma de cruce (adanca de 1/2 cm) cu un cutit infainat, se umezeste cu apa (cu ajutorul unei pensule) si se presara peste el putina faina. Se da painea la cuptor si se coace 20-30 de minute (cand este gata, suna a gol atunci cand o loviti cu pumnul).
Atentie: aceasta paine se face fara drojdie. Zerul si bicarbonatul de sodiu o ajuta sa creasca si ii dau gustul si consistenta. Daca nu gasiti zer, folositi lapte acru, adaugand la o cana cu lapte o lingurita cu zeama de lamaie sau cu otet. Inainte de a o servi, lasati painea sa se odihneasca 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara drojdie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cani faina integrala amestecata cu praf de copt (1 lingurita)
  • 2 cani faina obisnuita cu praf de copt (1 lingurita)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2-3 cani zer.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Un aluat, mai multe variante