autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine fara drojdie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cani faina integrala amestecata cu praf de copt (1 lingurita), , 2 cani faina obisnuita cu praf de copt (1 lingurita), , 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , 2-3 cani zer.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190gr. si se unge o tava cu unt sau margarina topita. Se pune faina impreuna cu bicarbonatul intr-un castron mare, se adauga zerul si se framanta un aluat moale (cantitatea exacta de zer depinde de consistenta fainii).
Se aseaza aluatul pe planseta infainata, se framanta pana ce e suficient de moale si se intinde in forma unui cerc cu diametrul de 20 cm. Se pune in tava unsa, se cresteaza la mijloc in forma de cruce (adanca de 1/2 cm) cu un cutit infainat, se umezeste cu apa (cu ajutorul unei pensule) si se presara peste el putina faina. Se da painea la cuptor si se coace 20-30 de minute (cand este gata, suna a gol atunci cand o loviti cu pumnul).
Atentie: aceasta paine se face fara drojdie. Zerul si bicarbonatul de sodiu o ajuta sa creasca si ii dau gustul si consistenta. Daca nu gasiti zer, folositi lapte acru, adaugand la o cana cu lapte o lingurita cu zeama de lamaie sau cu otet. Inainte de a o servi, lasati painea sa se odihneasca 15 minute.
Se incalzeste cuptorul la 190gr. si se unge o tava cu unt sau margarina topita. Se pune faina impreuna cu bicarbonatul intr-un castron mare, se adauga
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara drojdie" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Paine cu faina integrala de grau

Paine cu faina integrala de grau

1. Se cantaresc toate ingredientele, se pune apa la incalzit (nu fierbere!). 2. Pregatim drojdia

18 voturi    16 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu brinza

Strudel cu brinza

Se face umplutera amestecind brinza cu zahar si oua,se pun si stafidele direct pe foaia de aluat,apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cani faina integrala amestecata cu praf de copt (1 lingurita)
  • 2 cani faina obisnuita cu praf de copt (1 lingurita)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2-3 cani zer.

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu
Prajitura „betiva”

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje