autor:

Anastasia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Foccacia

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
1kg faina de griu calitate superioara, 600 ml apa curata (e bine daca folositi apa plata), 10 gr drojdie uscata, 30 gr zahar(2 linguri fara varf), 10 gr sare (1 lingura fara virf), 1 catel usturoi, 20~25 masline fara simburi, 1/2 lingurita cimbru(sau oricare iarba uscata sau proaspata care va place)daca e proaspata puneti o maina farimitata., 3 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 30h

10 voturi

Mod de preparare

Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam putina faina ca doi pumni omojenizam si adaugam si sarea cu zaharul.



Adaugam in vas o jumatate din cantitatea de faina cernuta ca sa fie mai bogata cu oxigen, mestecand totul cu o maina pina omojenizam cat de cat, a doua maina trebuie s-o avem curata ca sa mai adaugam cu ea faina, si mai adaugam faina, lasand in pachet ~ un pahar si jumatate, adunam cu maina pina obtinem o coca mai puternica, trebuie sa fie ca un aluat aproape gata, dar inca moale, turnam pe masa de lucru faina ramasa in pachet si rasturnam peste ea aluatul obtinut, i-l adunam cu faina de pe masa pina devine un intreg, acest aluat nu se framinta ca de obicei la paine, doar se aduna cu dragoste .



Pregatim un vas in care va creste aluatul de trei ori in volum, ungem vasul cu ulei de masline si punem in el aluatul, acoperim cu un prosop si punem intr-un loc caldut si fara curenti ca sa creasca pentru 1,30~2,00 ore.



Cel mai bine sa puneti aluatul intr-un dulap, sa nu-l puneti pe cuptor chiar daca va pare ca e un loc bun ca va lucreaza de exemplu cuptorul si vine caldura, pentru ca caldura trebuie sa vina uniform ca sa lucreze drojdiile si sa cresca aluatul in toate directiile uniform. Nu trintiti usi, nu va certati cu nimeni, nu bateti cu facaletul :)) langa aluat si nu strigati, pentru-ca painea iubeste liniste .



Dupa ce a crescut aluatul, ungeti o tava cu ulei de masline si asezati frumusel aluatul in tava, tapand-ul cu degetelele si intinzind-ul cu maina pe toata suprafata tavei, acoperite-l iarasi cu un prosop si mai lasati-l vre-o 10~15 minute sa se calmeze dupa ce l-am asezat in tava, ungeti aluatul cu ulei de masline si i-l presarati cu cimbru, usturoiul taiat marunt si maslinele taiate rondele sau cum va place voua, tapati-l iar cu degetelele si dati-l la cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 30~35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Foccacia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Pentru aluat: Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se alege programul de framantare

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Pentru aluat amestecam branza cu laptele, uleiul si sarea si apoi adaugam faina amestecata in prealabil

13 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

    Foarte hazlie..tu,iar reteta deosebita!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Cred ca este un deliciu,de fapt ceea ce faci tu Anastasia,nici nu ma indoiesc ca nu ar fi bune.Felicitari.

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Suna tare bine reteta si arata minunat... mersi:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30h

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina de griu calitate superioara
  • 600 ml apa curata (e bine daca folositi apa plata)
  • 10 gr drojdie uscata
  • 30 gr zahar(2 linguri fara varf)
  • 10 gr sare (1 lingura fara virf)
  • 1 catel usturoi
  • 20~25 masline fara simburi
  • 1/2 lingurita cimbru(sau oricare iarba uscata sau proaspata care va place)daca e proaspata puneti o maina farimitata.
  • 3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Foarte hazlie..tu,iar reteta deosebita!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PLACINTE CU VARZA
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania