autor:

doru simona

» » Aluaturi si Foietaje

Paine gargarita

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2010

Ingrediente
1 ou si 1 galbenus, 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine), 7 gr drojdie uscata, 360 ml lapte, 60 ml ulei, 1 lingura zahar, 1 si 1/2 lingurita sare., pt decor: 1 galbenus si mac

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.

Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele solide(faina, sarea, zaharul) apoi se adauga cele lichide(lapte putin caldut), uleiul si ouale si se framnata bine, Apoi se pune si maiaua si se continua framantarea . se lasa la crescut cam 1 ora sa isi dubleze volumul.

Se trece la forma: din coca se taie o bila mare pt corpul gargaritei si o biluta mai mica pt cap. se lasa din nou la crescut in tava. inainte de a baga la cuptor se face o crestatura cu cutitul pe bila mare(corpul),pe bila mai mica se pun 2 stafide pt ochi se unge cu galbenus de ou si se presara cu mac. Se coace in cuptorul preincalzit.

Un deliciu, pufoasa, pufoasa.

Eu nu am avut galbenus pt uns asa ca nu a iesit prea aspectuoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine gargarita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii cu branza

Lipii cu branza

Drojdia se dizolva in apa calduta cu zaharul. Adaugam uleiul, faina si un praf de sare si framantam

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

19 voturi    20 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • alina bran

    alina bran (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

    Si eu am facut un altfel de paine de Craciun!!!

  • laly

    laly (Maestru bucatar) , 05 decembrie 2011

    am incercat-o ...a iesit super :) minunata..

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

    Mmmm ce bine arata!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      Chiar si neunsa cu galbenus, arata ffff bine. De gust, ce sa mai spun!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      multumesc sivia , e si gustoasa si pufoasa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Felicitari,foarte bine arata.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      Delicios.......arata super.....felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 ou si 1 galbenus
  • 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine)
  • 7 gr drojdie uscata
  • 360 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 si 1/2 lingurita sare.
  • pt decor: 1 galbenus si mac

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

alina bran (Chef de cuisine)

Si eu am facut un altfel de paine de Craciun!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac, branza feta si orez