Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.
Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele solide(faina, sarea, zaharul) apoi se adauga cele lichide(lapte putin caldut), uleiul si ouale si se framnata bine, Apoi se pune si maiaua si se continua framantarea . se lasa la crescut cam 1 ora sa isi dubleze volumul.
Se trece la forma: din coca se taie o bila mare pt corpul gargaritei si o biluta mai mica pt cap. se lasa din nou la crescut in tava. inainte de a baga la cuptor se face o crestatura cu cutitul pe bila mare(corpul),pe bila mai mica se pun 2 stafide pt ochi se unge cu galbenus de ou si se presara cu mac. Se coace in cuptorul preincalzit.
Un deliciu, pufoasa, pufoasa.
Eu nu am avut galbenus pt uns asa ca nu a iesit prea aspectuoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii