Paine impletita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paine impletita

Ingrediente

  • 4 pina la 4 jumate cani faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • busuioc
  • marar
  • oregano
  • rozmarin
  • praf usturoi
  • 1 lingurita jumatate de sare
  • 3/4 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana unt
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.

Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.

Se pune peste faina cu mirodenii.

Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se amesteca sa se omogenizeze totul.

Se adauga restul de faina, pina la 4 cani.

Se framinta, cam 5-6 min, pina devine elastica. Se acopera si se lasa sa se odihneasca, cam 10 min.

Apoi se imparte in 3 parti egale, se modeleaza in 3 sfori si se impletesc. Se lasa,acoperit, la dospit cam 25 min.

Se coace la 190 grade C cam 20-25 min, pina devine aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise