autor:

mom2rebe

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita

Autor: mom2rebe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mom2rebe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2010

Ingrediente
4 pina la 4 jumate cani faina, 3 linguri zahar, 2 pliculete drojdie uscata, busuioc, marar, oregano, rozmarin, praf usturoi, 1 lingurita jumatate de sare, 3/4 cana lapte, 1/2 cana apa, 1/4 cana unt, 1 ou batut

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.

Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.

Se pune peste faina cu mirodenii.

Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se amesteca sa se omogenizeze totul.

Se adauga restul de faina, pina la 4 cani.



Se framinta, cam 5-6 min, pina devine elastica. Se acopera si se lasa sa se odihneasca, cam 10 min.

Apoi se imparte in 3 parti egale, se modeleaza in 3 sfori si se impletesc. Se lasa,acoperit, la dospit cam 25 min.

Se coace la 190 grade C cam 20-25 min, pina devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita

Paine simpla frumos impletita

Se pune faina intr-un vas si se face clasica gaura in mijloc in care adaugam drojdia, zaharul si

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Cantitatile le-am preluat de la Laura Laurentiu,iar procesul de framantare,dospire si coacere,este

5 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Foarte faina Anca, painea. A mea e mai simpla.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 pina la 4 jumate cani faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • busuioc
  • marar
  • oregano
  • rozmarin
  • praf usturoi
  • 1 lingurita jumatate de sare
  • 3/4 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana unt
  • 1 ou batut

Raporteaza reteta

Retete
de mom2rebe
Cafea mocha

Cafea mocha

Se amesteca ciocolata in pudra cu laptele fierbinte si amestecul se pune peste cafeaua expresso.

12 voturi    8 comentarii
5 min
Cafele si ceaiuri
Muffins

Muffins

1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C ( 350 grade F, pt fetele din state) 2. Intr-un bol se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Prajituri
Chec cu mac si nuci

Chec cu mac si nuci

Cuptorul se incalzeste la 180*C, se combina intr-un castron oul batut cu vanilia si sucul de portocale,

1 vot    2 comentarii
20 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte faina Anca, painea. A mea e mai simpla.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piine marocana