Paine impletita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paine impletita

Ingrediente

  • 4 pina la 4 jumate cani faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • busuioc
  • marar
  • oregano
  • rozmarin
  • praf usturoi
  • 1 lingurita jumatate de sare
  • 3/4 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana unt
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.

Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.

Se pune peste faina cu mirodenii.

Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se amesteca sa se omogenizeze totul.

Se adauga restul de faina, pina la 4 cani.

Se framinta, cam 5-6 min, pina devine elastica. Se acopera si se lasa sa se odihneasca, cam 10 min.

Apoi se imparte in 3 parti egale, se modeleaza in 3 sfori si se impletesc. Se lasa,acoperit, la dospit cam 25 min.

Se coace la 190 grade C cam 20-25 min, pina devine aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Cartofi wedges

Cartofi wedges

Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...

Cartofi wedges
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise