Paine impletita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paine impletita

Ingrediente

  • 4 pina la 4 jumate cani faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • busuioc
  • marar
  • oregano
  • rozmarin
  • praf usturoi
  • 1 lingurita jumatate de sare
  • 3/4 cana lapte
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana unt
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.

Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.

Se pune peste faina cu mirodenii.

Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se amesteca sa se omogenizeze totul.

Se adauga restul de faina, pina la 4 cani.

Se framinta, cam 5-6 min, pina devine elastica. Se acopera si se lasa sa se odihneasca, cam 10 min.

Apoi se imparte in 3 parti egale, se modeleaza in 3 sfori si se impletesc. Se lasa,acoperit, la dospit cam 25 min.

Se coace la 190 grade C cam 20-25 min, pina devine aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise