Paine impletita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Paine impletita

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 210 ml.lapte
  • 50 g margarina
  • 60 ml. apa
  • un plic drojdie
  • o lingurita sare si una de zahar
  • un ou si doua linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare

Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru framantare. Dupa incheierea programului se mai lasa sa creasca putin,cam jumatate de ora.

Aluatul se rastoarna pe un blat de lucru infainat si se imparte in trei bucati din care se fac trei suluri. Acestea se unesc la un capat si se impletesc. Painea se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca. Intre timp se bate un ou cu doua linguri de lapte,amestec cu care se unge painea inainte de a o introduce la cuptor.Se coace la foc potrivit aproximativ o ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise