autor:

Lory

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita

Autor: Lory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
400 g faina alba, 210 ml.lapte, 50 g margarina, 60 ml. apa, un plic drojdie, o lingurita sare si una de zahar, un ou si doua linguri de lapte pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru framantare. Dupa incheierea programului se mai lasa sa creasca putin,cam jumatate de ora.
Aluatul se rastoarna pe un blat de lucru infainat si se imparte in trei bucati din care se fac trei suluri. Acestea se unesc la un capat si se impletesc. Painea se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca. Intre timp se bate un ou cu doua linguri de lapte,amestec cu care se unge painea inainte de a o introduce la cuptor.Se coace la foc potrivit aproximativ o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

17 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita

Paine simpla frumos impletita

Se pune faina intr-un vas si se face clasica gaura in mijloc in care adaugam drojdia, zaharul si

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Reusesti sa transmiti aroma painii tale, bravo !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    bun,bun,bun...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Ce buna si frumoasa e ! *****

    • Lory

      Lory (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Ma bucur ca va place :)

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Excelenta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Foarte frumos lucrata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      E minunata si arata intr-un mare fel ! Bravo...

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      O reteta noua de paine este binevenita intotdeauna! Oricat de multe retete as gasi, cele testate deja, sunt de mare valoare! Multumim Lory!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 210 ml.lapte
  • 50 g margarina
  • 60 ml. apa
  • un plic drojdie
  • o lingurita sare si una de zahar
  • un ou si doua linguri de lapte pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Lory
Prajitura cu gris

Prajitura cu gris

Se bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul

4 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Friptura simpla din ceafa de porc

Friptura simpla din ceafa de porc

Se taie carnea in bucati maricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga carnea,

0 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Salata de cartofi cu maioneza

Salata de cartofi cu maioneza

Se fierb cartofii in coaja( eu am ales cartofi mai mici ca sa fiarba mai repede), Intre timp se

1 vot    4 comentarii
30 min
Salate de legume

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Reusesti sa transmiti aroma painii tale, bravo !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifla pentru hamburger