Ingrediente
700 gr faina, 400 ml lapte, 50 g unt, 1 plic "Garant pentru aluaturi dospite" de la Dr.Oetker, 1 ou batut, 1 lingurita rasa sare, susan/mac/rozmarin dupa preferinta
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
6 voturi
Mod de preparare
Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 secunde la microunde si se amesteca bine. Se adauga treptat laptele caldut si se framanta bine pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Aluatul trebuie sa fie moale si elastic.
2/3 din aluat se mai framanta putin pe o suprafata curata si se imparte la randul lui in 3 bucati. Se impleteste un colac si se aseaza intr-o forma de copt rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Din restul de 1/3 din aluat se procedeaza la fel ca mai sus si se aseaza colacul 2 deasupra colacului1 impletit anterior. Se inteapa ici colo cu o scobitoare ca sa se lipeasca intre ei cei 2 colaci.
Se lasa colacul obtinut prin suprapunerea celor 2 colaci de mai sus la dospit pentru 15 min acoperit cu un servet curat (eu las tava de obicei pe aragaz, bineinteles ca nu gatesc nimic altceva intre timp. Dar e locul cu cea mai mare caldura cu exceptia cuptorului).
Se unge cu oul batut si se presara susan, mac sau rozmarin.
Se lasa la foc mic la cuptor pentru 35-40 minute. Este gata cand scobitoarea infipta in paine iese uscata.
Este pufoasa, delicioasa si usor de facut! Mi-a luat mai mult timp sa scriu decat sa fac painita...
Lacra , 14 ianuarie 2010
Multumesc fetelor! Sper ca v-a si placut. Sa ne auzim cu bine!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Felicitari ! am sa incerc aceasta reteta, se face repede, sigur este un colac gustos si trebue sa te laud ca arata tare bine...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Frumos colacul tau. Felicitari!