autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita - colac - cu lapte

Autor: lacranita (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacranita (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
700 gr faina, 400 ml lapte, 50 g unt, 1 plic "Garant pentru aluaturi dospite" de la Dr.Oetker, 1 ou batut, 1 lingurita rasa sare, susan/mac/rozmarin dupa preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta). Lucrati aluatul numai daca in bucatarie este cald.
Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 secunde la microunde si se amesteca bine. Se adauga treptat laptele caldut si se framanta bine pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Aluatul trebuie sa fie moale si elastic.
2/3 din aluat se mai framanta putin pe o suprafata curata si se imparte la randul lui in 3 bucati. Se impleteste un colac si se aseaza intr-o forma de copt rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Din restul de 1/3 din aluat se procedeaza la fel ca mai sus si se aseaza colacul 2 deasupra colacului1 impletit anterior. Se inteapa ici colo cu o scobitoare ca sa se lipeasca intre ei cei 2 colaci.
Se lasa colacul obtinut prin suprapunerea celor 2 colaci de mai sus la dospit pentru 15 min acoperit cu un servet curat (eu las tava de obicei pe aragaz, bineinteles ca nu gatesc nimic altceva intre timp. Dar e locul cu cea mai mare caldura cu exceptia cuptorului).
Se unge cu oul batut si se presara susan, mac sau rozmarin.
Se lasa la foc mic la cuptor pentru 35-40 minute. Este gata cand scobitoarea infipta in paine iese uscata.
Este pufoasa, delicioasa si usor de facut! Mi-a luat mai mult timp sa scriu decat sa fac painita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita - colac - cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din faina neagra&secara

Paine din faina neagra&secara

Am pus apa, uleiul, sarea si mierea in masina de paine, am cernut toata faina, am amestecat-o si

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

32 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lacranita , 02 februarie 2010

    Multumim, Valentina! Ma bucur tare mult ca ti-a placut. As vrea sa am timpul necesar sa mai postez si alte retete pe care le-am incercat si sunt super...dar va veni si vremea lor... :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    O reteta super gustoasa...Tare bine mai arata colaceilor vostri fetelor...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Arată foarte frumos şi frumos pezentat! Felicitări!

    • Fara foto

      Lacra , 14 ianuarie 2010

      Multumesc fetelor! Sper ca v-a si placut. Sa ne auzim cu bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari ! am sa incerc aceasta reteta, se face repede, sigur este un colac gustos si trebue sa te laud ca arata tare bine...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Frumos colacul tau. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 plic "Garant pentru aluaturi dospite" de la Dr.Oetker
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita rasa sare
  • susan/mac/rozmarin dupa preferinta

Raporteaza reteta

Lacranita

Multumim, Valentina! Ma bucur tare mult ca ti-a placut. As vrea sa am timpul necesar sa mai postez si alte retete pe care le-am incercat si sunt super...dar va veni si vremea lor... :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata