autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita - colac - cu lapte

Autor: lacranita (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacranita (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
700 gr faina, 400 ml lapte, 50 g unt, 1 plic "Garant pentru aluaturi dospite" de la Dr.Oetker, 1 ou batut, 1 lingurita rasa sare, susan/mac/rozmarin dupa preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta). Lucrati aluatul numai daca in bucatarie este cald.
Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 secunde la microunde si se amesteca bine. Se adauga treptat laptele caldut si se framanta bine pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Aluatul trebuie sa fie moale si elastic.
2/3 din aluat se mai framanta putin pe o suprafata curata si se imparte la randul lui in 3 bucati. Se impleteste un colac si se aseaza intr-o forma de copt rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Din restul de 1/3 din aluat se procedeaza la fel ca mai sus si se aseaza colacul 2 deasupra colacului1 impletit anterior. Se inteapa ici colo cu o scobitoare ca sa se lipeasca intre ei cei 2 colaci.
Se lasa colacul obtinut prin suprapunerea celor 2 colaci de mai sus la dospit pentru 15 min acoperit cu un servet curat (eu las tava de obicei pe aragaz, bineinteles ca nu gatesc nimic altceva intre timp. Dar e locul cu cea mai mare caldura cu exceptia cuptorului).
Se unge cu oul batut si se presara susan, mac sau rozmarin.
Se lasa la foc mic la cuptor pentru 35-40 minute. Este gata cand scobitoarea infipta in paine iese uscata.
Este pufoasa, delicioasa si usor de facut! Mi-a luat mai mult timp sa scriu decat sa fac painita...
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita - colac - cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle impletite a la Elisa

Chifle impletite a la Elisa

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul

5 voturi    9 comentarii
3h 19 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lacranita , 02 februarie 2010

    Multumim, Valentina! Ma bucur tare mult ca ti-a placut. As vrea sa am timpul necesar sa mai postez si alte retete pe care le-am incercat si sunt super...dar va veni si vremea lor... :)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    O reteta super gustoasa...Tare bine mai arata colaceilor vostri fetelor...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Arată foarte frumos şi frumos pezentat! Felicitări!

    • Fara foto

      Lacra , 14 ianuarie 2010

      Multumesc fetelor! Sper ca v-a si placut. Sa ne auzim cu bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Felicitari ! am sa incerc aceasta reteta, se face repede, sigur este un colac gustos si trebue sa te laud ca arata tare bine...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Frumos colacul tau. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 plic "Garant pentru aluaturi dospite" de la Dr.Oetker
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita rasa sare
  • susan/mac/rozmarin dupa preferinta

Raporteaza reteta

Lacranita

Multumim, Valentina! Ma bucur tare mult ca ti-a placut. As vrea sa am timpul necesar sa mai postez si alte retete pe care le-am incercat si sunt super...dar va veni si vremea lor... :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza de vaci, smantana si marar