autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita cu mac

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
500g faina alba, 15g drojdie proaspata, 210-220ml apa calduta, 1 lingura untura(Eu 40-50ml ulei, 1 lingurita sare, 1 ligurita miere, mac pt ornat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam plamadeala la crescut 30 minute;
Dupa 30 minute restul de faina o asezam pe o planseta de bucatarie,in mijloc facem o gaura in care vom turna plamadeala de faina ,restul de apa,uleiul sau untura,amestecam bine totul pana va rezulta o coca moale pe care o lasam la crescut 1 ora;
Impartim coca in trei o impletim ca pe cozonac,o asezam intr-o forma de cozonac unsa si tapetata ,o lasam la dospit cam 30 minute;Cuptorul cald 220°C ;
Dupa dospire ungem paine cu ulei de masline,asezam mac deasupra si introducem painica in cuptorul cald in care am introdus mai intai o tav cu apa;
Tava cu paine va fii asezata la mijlocul cuptorului deasupra vasului cu apa!
Vom coace painea 20-30 minute in functie de cuptor,dar va garantez reusita si gustul deosebit de ,,paine de casa,,
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac de paste

Cozonac de paste

Aluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale crocante

Spirale crocante

Dupa ce a dospit aluatul cam 1/2h se intinde in forma dreptunghiulara cat mai subtire posibil. Pe

6 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    O bunatate!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    O frumusete de paine.

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

    ar merita sa incercam este mai sanatoasa si mai naturla felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Imi place...parca-i simt aroma minunata...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 15g drojdie proaspata
  • 210-220ml apa calduta
  • 1 lingura untura(Eu 40-50ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 ligurita miere
  • mac pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Turte