autor:

mihaela idriceanu

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g faina, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 200 ml lapte, 50 ml apa, 4 lg unt topit,1 ou, 1 plic drojdie uscata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Incalzim putin laptele cu apa,punem untul topit,zaharul si drojdia.Lasam 15 minute si turnam peste faina amestecata cu ou si sare.Lasam o ora la crescut,impartim aluatul in 2 si fiecare bucata in 3 fasii pe care le impletim(eu am facut una impletita in 3 si una impletita in 2).presaram mac si susan deasupra.
In tava am pus hartie de copt.lasam 45-50 de minute la 180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina

8 voturi    8 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

17 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Foarte frumoasa!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Arată foate bine, dar parcă ar fi trebuit mai multe amănunte nu pentru mine, că eu citesc printre rânduri, pentru o începătoare în ale bucătăriei.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Ce bine arata!Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Foarte apetisanta!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, felicitari !

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      si eu fac painea aproape la fel eu pun doar lapte (500g)o framant cu margarina la cutie si pun drojdie proaspata. felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 4 lg unt topit,1 ou
  • 1 plic drojdie uscata

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze