Paine indiana cu iaurt

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Paine indiana cu iaurt

Ingrediente

  • 100ml apa calduta
  • 125gr iaurt natural
  • 300gr faina dura
  • un catel de usturoi
  • o lingurita de sare
  • 2 lingurite de miere
  • o lingura de unt
  • o lingurita de drojdie uscata
  • o lingurita de chimen
  • ulei de masline
  • coriandru

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta,si se amesteca cu mierea,untul si usturoiul pisat sau ras.Se adauga in gropita de faina,se amesteca usor,dupa care se framanata bine pana devine o coca elastica.Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald,cca 1,1/2h.,sau pana isi dubleaza volumul.Dupa acest timp,se pune coca pe masa de lucru si se framanta usor cu degetele ca sa iasa excesul de aer.Se rupe coca si se formeaza 3 bile.Se aplatizeaza cu sucitorul,pana la grosimea unui deget,dandu-i usor forma alungita.Se ung cu ulei de masline si se preseaza chimen si coriandru tocat marunt.Se trece usor sucitorul peste si se coc in cuptorul incins la 180ºC,15,20min.Trebuie sa ramana pufoasa.Coriandrul,condiment specific Indiei,uscat sau proaspat,nu este unul dintre condimentele mele preferate...,dar ii da un gust deosebit;care poate sa va placa...sau nu...Eu sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise