Autor:
raluka (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 07 decembrie 2011
Ingrediente
100ml apa calduta, 125gr iaurt natural, 300gr faina dura, un catel de usturoi, o lingurita de sare, 2 lingurite de miere, o lingura de unt, o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de chimen, ulei de masline, coriandru
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta,si se amesteca cu mierea,untul si usturoiul pisat sau ras.Se adauga in gropita de faina,se amesteca usor,dupa care se framanata bine pana devine o coca elastica.Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald,cca 1,1/2h.,sau pana isi dubleaza volumul.Dupa acest timp,se pune coca pe masa de lucru si se framanta usor cu degetele ca sa iasa excesul de aer.Se rupe coca si se formeaza 3 bile.Se aplatizeaza cu sucitorul,pana la grosimea unui deget,dandu-i usor forma alungita.Se ung cu ulei de masline si se preseaza chimen si coriandru tocat marunt.Se trece usor sucitorul peste si se coc in cuptorul incins la 180ºC,15,20min.Trebuie sa ramana pufoasa.Coriandrul,condiment specific Indiei,uscat sau proaspat,nu este unul dintre condimentele mele preferate...,dar ii da un gust deosebit;care poate sa va placa...sau nu...Eu sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Carmen Adriana Bursuc , 23 noiembrie 2013
uleiul cecfacem cu el ungem tava sau punem la framantat?
Doina Demeny , 04 noiembrie 2013
Multumesc pentru reteta, mi-am notat-o si maine o sa o prepar. Daca nu ar fi asa tarziu... m-as apuca deja de framantat!
Raluka , 27 mai 2013
Va multumesc!! :D
stefana (Bucatar) , 26 mai 2013
O reteta minunata.Foarte buna.Felicitari.
Mariana Stanese , 26 mai 2013
O reteta minunata.Foarte buna.Felicitari.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012
Excelent!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2011
O idee f buna!