autor:

raluka

» » Aluaturi si Foietaje

Paine indiana cu iaurt

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2011

Ingrediente
100ml apa calduta, 125gr iaurt natural, 300gr faina dura, un catel de usturoi, o lingurita de sare, 2 lingurite de miere, o lingura de unt, o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de chimen, ulei de masline, coriandru

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in apa calduta,si se amesteca cu mierea,untul si usturoiul pisat sau ras.Se adauga in gropita de faina,se amesteca usor,dupa care se framanata bine pana devine o coca elastica.Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald,cca 1,1/2h.,sau pana isi dubleaza volumul.Dupa acest timp,se pune coca pe masa de lucru si se framanta usor cu degetele ca sa iasa excesul de aer.Se rupe coca si se formeaza 3 bile.Se aplatizeaza cu sucitorul,pana la grosimea unui deget,dandu-i usor forma alungita.Se ung cu ulei de masline si se preseaza chimen si coriandru tocat marunt.Se trece usor sucitorul peste si se coc in cuptorul incins la 180ºC,15,20min.Trebuie sa ramana pufoasa.Coriandrul,condiment specific Indiei,uscat sau proaspat,nu este unul dintre condimentele mele preferate...,dar ii da un gust deosebit;care poate sa va placa...sau nu...Eu sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine indiana cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pachetele cu crenvursti

Pachetele cu crenvursti

Se intinde aluatul si se taie in mai multe dreptunghiuri, apoi in fiecare dreptunghi punem o jumatate

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcinţele sprintenele

Plăcinţele sprintenele

Amestecă totul şi lasă o oră la frigider. Coace în tigaie cu puţin ulei câte o lingură

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2014

    Interesant! Voi incerca si eu. :)

  • Fara foto

    Măriuca Palade , 23 noiembrie 2013

    eu am uns si painitele cu putin ulei inainte sa le coc

  • Fara foto

    Măriuca Palade , 23 noiembrie 2013

    eu am uns si painitele cu putin ulei inainte sa le coc

    • Fara foto

      Carmen Adriana Bursuc , 23 noiembrie 2013

      uleiul cecfacem cu el ungem tava sau punem la framantat?

    • Fara foto

      Doina Demeny , 04 noiembrie 2013

      Multumesc pentru reteta, mi-am notat-o si maine o sa o prepar. Daca nu ar fi asa tarziu... m-as apuca deja de framantat!

    • Fara foto

      Raluka , 27 mai 2013

      Va multumesc!! :D

    • Fara foto

      stefana (Bucatar) , 26 mai 2013

      O reteta minunata.Foarte buna.Felicitari.

    • Fara foto

      Mariana Stanese , 26 mai 2013

      O reteta minunata.Foarte buna.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      Excelent!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2011

      O idee f buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 100ml apa calduta
  • 125gr iaurt natural
  • 300gr faina dura
  • un catel de usturoi
  • o lingurita de sare
  • 2 lingurite de miere
  • o lingura de unt
  • o lingurita de drojdie uscata
  • o lingurita de chimen
  • ulei de masline
  • coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Interesant! Voi incerca si eu. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu slanina