autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Indiana Poori

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -500 grame faina, -2 lingurite de sare, -1 lingurita de zahar pudra, -1 lingura margarina, -300 ml apa, -2 linguri de ulei, -ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.
Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.
Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu servetul umed.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul.
Se inmoaie o sfera de aluat in ulei si se intinde o foaie de cca 20 cm diametru.
Se prajeste in ulei pe ambele parti pana ia o culoare aurie.
Se fac painile pe rand, pastrand restul sub servetul umed.
Se serveste langa pui Tandoori si orez Indian.
Pofta buna!
In unele regiuni din India se adauga mai multa margarina in aluat pentru a iesi mai crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Indiana Poori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite colorate cu urda

Clatite colorate cu urda

Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim

8 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Viorica , 25 februarie 2014

    Am mancat poori in Qatar(preparat de bucatari indieni),este excelenta,voi incerca sa prepar si eu.Intr-adever,nu se pune zahar in aluatul pentru poori.Voi incerca si eu reteta,sper sa-mi iasa la fel ca cele din Qatar.

  • KARINA SINGH

    KARINA SINGH (Chef de cuisine) , 01 iunie 2012

    Arata fff bine doar ca asa cum ai facut tu nu se mai numeste puri...........poate turte in ulei :))). Ai facut doua mari greseli : 1. nicidata in puri n-o sa vezi zahar 2. ai pus si ulei si margarina...ori pui doar ulei ( 2 lingurite nu linguri) ori pui ghee ( unt de casa) in nici un caz nu inlocui untul cu margarina. Sper sa nu te superi de comentariu ....am vrut doar sa iti spun cum se fac in India si cum se fac pe la restaurantele ,,parate,, indiene din Rom. spor la gatit!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    La restaurantele indiene se serveste aceasta paine si cu pui Tikka si orez biryani in 3 culori.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      aceasta paine indiana la noi se cheama ,,turte in ulei''.ma gandesc oare indienii au furat reteta de la noi?????????

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Ce bune sunt!!! neapãrat am sã le fac cu puiutul :)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Bunica mea făcea nişte plăcinte asemănatoare, împăturând aluatul de mai multe ori şi punând ulei fierbinte pe el. Mie nu mi-au prea ieşit. Astea arată ca ale ei. O să le încerc să văd daca au acelaşi gust. Teribilă asemănare cu o reţetă de la ţară! Ce mică e lumea , totuşi! Mulţumesc de reţetă!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      N-am facut niciodata;am salvat reteta.Trebuie s-o fac.Multumesc Mihaela!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -500 grame faina
  • -2 lingurite de sare
  • -1 lingurita de zahar pudra
  • -1 lingura margarina
  • -300 ml apa
  • -2 linguri de ulei
  • -ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

KARINA SINGH (Chef de cuisine)

Arata fff bine doar ca asa cum ai facut tu nu se mai numeste puri...........poate turte in ulei :))). Ai facut doua mari greseli : 1. nicidata in puri n-o sa vezi zahar 2. ai pus si ulei si margarina...ori pui doar ulei ( 2 lingurite nu linguri) ori pui ghee ( unt de casa) in nici un caz nu inlocui untul cu margarina. Sper sa nu te superi de comentariu ....am vrut doar sa iti spun cum se fac in India si cum se fac pe la restaurantele ,,parate,, indiene din Rom. spor la gatit!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta