Ingrediente
Avem nevoie de :, -500 grame faina, -2 lingurite de sare, -1 lingurita de zahar pudra, -1 lingura margarina, -300 ml apa, -2 linguri de ulei, -ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
23 voturi
Mod de preparare
Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.
Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu servetul umed.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul.
Se inmoaie o sfera de aluat in ulei si se intinde o foaie de cca 20 cm diametru.
Se prajeste in ulei pe ambele parti pana ia o culoare aurie.
Se fac painile pe rand, pastrand restul sub servetul umed.
Se serveste langa pui Tandoori si orez Indian.
Pofta buna!
In unele regiuni din India se adauga mai multa margarina in aluat pentru a iesi mai crocante.
costy1969 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010
aceasta paine indiana la noi se cheama ,,turte in ulei''.ma gandesc oare indienii au furat reteta de la noi?????????
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010
Ce bune sunt!!! neapãrat am sã le fac cu puiutul :)
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010
Bunica mea făcea nişte plăcinte asemănatoare, împăturând aluatul de mai multe ori şi punând ulei fierbinte pe el. Mie nu mi-au prea ieşit. Astea arată ca ale ei. O să le încerc să văd daca au acelaşi gust. Teribilă asemănare cu o reţetă de la ţară! Ce mică e lumea , totuşi! Mulţumesc de reţetă!
husni (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010
N-am facut niciodata;am salvat reteta.Trebuie s-o fac.Multumesc Mihaela!