autor:

Dachman Laura

» » Aluaturi si Foietaje

Paine integrala cu slanina

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg faina integrala, 20 gr sare, 15 gr drojdie proaspata, 600 ml apa calduta, 100 gr slanina, feliata

Dificultate: Redusa Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate.Inglobeaza in aluat feliile de slanina.Aseaza bucatile de aluat in forma apoi lasa-l sa creasca inca 60 minute.
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC si pune painea la copt pentru 1 ora (daca doresti poti sa pui in cuptor o tava in care se toarna 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa 1 ora, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte si mai da-o la cuptor inca 5-10 minte.Dupa ce s-a facut, scoate-o din cuptor, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu slanina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem de visine

Clatite cu gem de visine

Idem ca la \"Clatite cu gem de caise \'\' Se umplu cu gem de visine.

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

8 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Interesanta reteta !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    O reteta deosebita!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Interesanta, gustoasa cred.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Interesant...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Deosebit de apetisanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie o bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Timpul de fabricare este cam mare,dar sunt sigura ca iese o paine super gustoasa.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina integrala
  • 20 gr sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 600 ml apa calduta
  • 100 gr slanina
  • feliata

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
paine de casa