Paine integrala cu slanina

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Paine integrala cu slanina

Ingrediente

  • 1 kg faina integrala
  • 20 gr sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 600 ml apa calduta
  • 100 gr slanina, feliata

Mod de preparare

Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.

Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.

Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate.Inglobeaza in aluat feliile de slanina.Aseaza bucatile de aluat in forma apoi lasa-l sa creasca inca 60 minute.

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC si pune painea la copt pentru 1 ora (daca doresti poti sa pui in cuptor o tava in care se toarna 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa 1 ora, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte si mai da-o la cuptor inca 5-10 minte.Dupa ce s-a facut, scoate-o din cuptor, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise