autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Iuliana

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2008

Ingrediente
1kg faina, 300ml apa, 3 linguri ulei de palmier, 1 lingurita de sare, 1 ou (facultativ), 50g drojdie de bere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus. Se lasa sa creeasca pina isi mareste volumul de 3 ori se preframinta se mai lasa apoi iar la crscut. Se fac gogoloaie. Deasupra se fac ornamente cu furculita. Dupa preferinta, se se poate unge suprafata painisoarelor cu ou batut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Iuliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci deliciosi

Cozonaci deliciosi

Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura.

22 voturi    19 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Arata super Mariela ,piinica ta nu mai spun ce gust are........yamiiiiiiiiiiiiiiiii rau de tot!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Ce pufosenie ai facut Iuliano! Uite painica mea.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Ce fufoasa este Iuiana! Dar si a mea e buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Maria, chiar citeam ca uleiul de palmier e la gust ca si cel de masline, eu cred ca se poate inlocui. Am cumparat si eu acest ulei, i-am testat gustul, asa este, are cam acelasi gust cu cel de masline.

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Pot sa folosesc ulei de masline si drojdie poaspata ? Am sa o incerc reteta, arata super painicile tale Iuliana. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte faine Iuliana, am crezut ca tu ai vrut sa le asezi asa, foarte faine.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Le-am cam inghesuit ......dar sunt atit de bune................!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Ce painici bune ai facut Iulianooooo.....! Felicitari ! Eu le fac la masina de paine...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Reteta pare buna,dar s-au lipit toate intre ele,pacat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      arata foarte bine painica ta Iuliana! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 300ml apa
  • 3 linguri ulei de palmier
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou (facultativ)
  • 50g drojdie de bere

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Arata super Mariela ,piinica ta nu mai spun ce gust are........yamiiiiiiiiiiiiiiiii rau de tot!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta