autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine la tigaie de fonta pe aragaz

Autor: marian (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marian (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg. faina, 1cub de drojdie, 1 lg. de sare, 1 lg.de zahar, 500 ml.de apa, 2-3 lg de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune intr-un bol .Se incalzeste apa se pune in bol cu restul de ingrediente, fara ulei. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit pana ce aluatul si-a dublat volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua si sa mai framanta cu putin ulei. Se lasa din nou la dospit pana la dublarea volumului, dupa accea se ia o parte si se pune in tigaia in prealabil incinsa si unsa cu putin ulei. Se lasa pana ce devine aramie, dupa aceea se intoarce si procedam la fel. Cand e gata se ia si se infasoara intr-un prosop. Se lasa pana se raceste. ATENTIE, focul aragazului se da la minim..!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie de fonta pe aragaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite

Clatite

Se pun intr-un vas galbenusurile, 50 ml lapte, uleiul, sarea, esenta, si se amesteca bine. Se adauga

1 vot    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chifle graham cu fulgi de secara

Chifle graham cu fulgi de secara

Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 1cub de drojdie
  • 1 lg. de sare
  • 1 lg.de zahar
  • 500 ml.de apa
  • 2-3 lg de ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu trei feluri de branza