Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014
Ingrediente
1 kg. faina, 1cub de drojdie, 1 lg. de sare, 1 lg.de zahar, 500 ml.de apa, 2-3 lg de ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se cerne faina si se pune intr-un bol .Se incalzeste apa se pune in bol cu restul de ingrediente, fara ulei. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit pana ce aluatul si-a dublat volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua si sa mai framanta cu putin ulei. Se lasa din nou la dospit pana la dublarea volumului, dupa accea se ia o parte si se pune in tigaia in prealabil incinsa si unsa cu putin ulei. Se lasa pana ce devine aramie, dupa aceea se intoarce si procedam la fel. Cand e gata se ia si se infasoara intr-un prosop. Se lasa pana se raceste. ATENTIE, focul aragazului se da la minim..!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie de fonta pe aragaz" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pentru ca maine merg in vizita la o prietena ce are 3 baietei mici si draguti, m-am gindit sa le
0 voturi
0 comentarii
15 min
Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.
25 voturi
4 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate