autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine la tigaie de fonta pe aragaz

Autor: marian (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marian (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg. faina, 1cub de drojdie, 1 lg. de sare, 1 lg.de zahar, 500 ml.de apa, 2-3 lg de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune intr-un bol .Se incalzeste apa se pune in bol cu restul de ingrediente, fara ulei. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit pana ce aluatul si-a dublat volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua si sa mai framanta cu putin ulei. Se lasa din nou la dospit pana la dublarea volumului, dupa accea se ia o parte si se pune in tigaia in prealabil incinsa si unsa cu putin ulei. Se lasa pana ce devine aramie, dupa aceea se intoarce si procedam la fel. Cand e gata se ia si se infasoara intr-un prosop. Se lasa pana se raceste. ATENTIE, focul aragazului se da la minim..!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie de fonta pe aragaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Pentru aluat: Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se alege programul de framantare

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 1cub de drojdie
  • 1 lg. de sare
  • 1 lg.de zahar
  • 500 ml.de apa
  • 2-3 lg de ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac si branza