autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine la tigaie de fonta pe aragaz

Autor: marian (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marian (Bucatar)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg. faina, 1cub de drojdie, 1 lg. de sare, 1 lg.de zahar, 500 ml.de apa, 2-3 lg de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune intr-un bol .Se incalzeste apa se pune in bol cu restul de ingrediente, fara ulei. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la dospit pana ce aluatul si-a dublat volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua si sa mai framanta cu putin ulei. Se lasa din nou la dospit pana la dublarea volumului, dupa accea se ia o parte si se pune in tigaia in prealabil incinsa si unsa cu putin ulei. Se lasa pana ce devine aramie, dupa aceea se intoarce si procedam la fel. Cand e gata se ia si se infasoara intr-un prosop. Se lasa pana se raceste. ATENTIE, focul aragazului se da la minim..!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie de fonta pe aragaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini scones cu stafide

Mini scones cu stafide

Pentru ca maine merg in vizita la o prietena ce are 3 baietei mici si draguti, m-am gindit sa le

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina.

25 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 1cub de drojdie
  • 1 lg. de sare
  • 1 lg.de zahar
  • 500 ml.de apa
  • 2-3 lg de ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi evreiesti