autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Paine pentru mic dejun

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 500ml apa, 150ml ulei de masline, 2 lingurite sare, 2lingurite zahar, 40g drojdie uscata, 200g praz (partea verde), 100g ardei kapia rosu sau gras, 100g masline, 100g branza telemea, 2 linguri rozmarin, 1 lingura seminte de mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam prazul si-l taiem fideluta. Ardeiul il taiem cubulete. Maslinele le feliem(daca au samburi ii scoatem). Branza telemea o maruntim(sau o radem) si o amestecam cu 1lingura rozmarin. Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si calim cam 5’ prazul (atat cat sa se inmoaie) dupa care-l scoatem intr-un bol si calim ardeiul in acelasi ulei. Ungem doua forme de chec cu lingura de ulei ramasa.
Aluatul dospit,il impartim in doua, intindem o foaie si presaram pe rand cate jumatate din umpluturile pregatite, dupa care rulam si punem painicile in formele pregatite si le lasam inca 30’ la dospit.Ungem cu putin ulei de porumb deasupra (este galben pt aspect) si presaram pe una mac si pe cealalta rozmarin.
Le coacem la foc potrivit 1h. Feliile de paine sunt deliciase pentru micul dejun alaturi de un iaurt sau lapte batut ori sana. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sandviciuri
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • lucy maagla

    lucy maagla (Maestru bucatar) , 02 iunie 2010

    cred ca este foarte delicioasa am sa o incerc si eu.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    interesanta reteta am sa incerc si eu.

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    excelenta idee. un aspect deosebit si in plus o paine asa de satioasa ca nu mai ai nevoie de nimic altceva decat de un ceai bun alaturi cu niste branza de capra.

    • Fara foto

      FlyingRoo , 10 aprilie 2010

      Arata foarte bine, si nu numai pentru micul dejun, ci si ca aperitiv la mese festive. O mica recomandare : sarea nu este bine sa se puna in maia (decat cu anumite exceptii) pentru ca impiedica fermentatia si deci se reduce cantitatea de dioxid de carbon eliberata care face ca aluatul sa devina crescut frumos. Sarea este insa necesara atat pentru gust cat si pentru ca permite rumenirea placuta - deci se va adauga fainii peste care punem maiaua o data ce aceasta este gata. Exceptiile sunt zilele calde si umede, unde prin adaugarea unei portiuni din sare in maia controlam fermentatia care altfel din cauza conditiiilor ar fi prea puternica. Optimum cantitativ al sarii in aluaturi dospite este de 1.8 pana la 2 grame per 100 grame faina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari Lia! Mi-ai dat o idee grozava pentru acest sfarsit de saptamana. Apetisant

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine...Am salvat reteta...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      foarte apetisanta painea ! arata foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte frumos! Apetisanta, felicitari.

    • Fara foto

      lia , 26 februarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte frumoasa si cred ,gustoasa.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      O idee nemaipomenita.Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte aromata si prezentare de chef de 5*****.Felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      foarte frumoasa painica si interesanta

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Cred ca e o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500ml apa
  • 150ml ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • 2lingurite zahar
  • 40g drojdie uscata
  • 200g praz (partea verde)
  • 100g ardei kapia rosu sau gras
  • 100g masline
  • 100g branza telemea
  • 2 linguri rozmarin
  • 1 lingura seminte de mac

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

lucy maagla (Maestru bucatar)

cred ca este foarte delicioasa am sa o incerc si eu.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Haios