autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine preparata in aparatul de casa

Autor: Leonid Gheorghita (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Leonid Gheorghita (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2008

Ingrediente
Făină albă „Dobrogea 000” („trei nula”), Margarină la pachet („Bunica” sau altă marcă), Ulei, de preferinţă de măsline, Sare, Zahăr, Drojdie proaspătă la cubuleţ de 25 grame (turcească),

Dificultate: Redusa Timp: 3h

38 voturi

Mod de preparare

În cuva de teflon se pun în această ordine următoarele:
- apă - 1 pahar + 3/4 pahar (pe pahar sunt marcate diviziunile)
- zahăr - 1 lingură mare (lingura din plastic (dozator mare))
- sare - 2 linguri mici (lingura din plastic (dozator mic))
- făină - 4 pahare + 1/8 pahar
- margarină - 1 lingură pentru supă (metalică)
- ulei de măsline - 1 lingură pentru supă (metalică)
- drojdie - 1/2 din pachetul de 25 grame
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine preparata in aparatul de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu seminte de in

Covrigi cu seminte de in

Se amesteca faina cu semintele de in,cu un pic de sare si praful de copt.Incentrul fainii,facem o

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in

4 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    teo , 04 februarie 2010

    Am un aparat pentru facut painea.Reteta pe care o propuneti ar trebui adaptata la cartea tehnica a masinii.

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Nici nu puteam preciza greutatea painii rezultate pentru ca aparatul l-am primit cadou, fara accesorii, fara instructiuni si nu l-am folosit pana acuma, functioneaza insa, rezistenta se incalzeste si motorul se invarte. Am masurat cuva de teflon si are 1,5 dm cubi (scuzati ortografia dar altfel nu se va afisa corect). Asta cred ca inseamna vreo 1,2 kg paine in formatul unui cozonac. La o cunostinta am vazut un alt tip de aparat, ceva mai mic, proprietarii sunt insa nemultumiti de el, spun ca painea rezultata, mai ales cea integrala, e prea grea, prea densa, nu e pufoasa ca cea facuta la cuptor, cu toate ca s-au tinut strict de instructiunile si reteta livrata odata cu aparatul. Stie cineva care e secretul ca sa iasa pufoasa?

  • Fara foto

    Leonid Gheorghita (Maestru bucatar) , 11 iunie 2009

    Nu conteaza marca. Nici in cazul aparatului dvs marca "Tefal" nu ati precizat (ca de altfel nici eu) greutatea painii rezultate. Eu am cumparat aparatul impreuna cu setul de masuri (lingura si pahar) posibil ca dvs sa nu aveti aceste masuri livrate cu aparatul. Atunci intr-adevar apare o problema. Nu am cantarit si nici nu am masurat volumul ustensilelor. Nu ati primit nici prospect cu retete o data cu aparatul ? Aparatul meu produce paine de 900 grame. Voi incerca sa masor cantitatile si voi veni cu corectiile de rigoare.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Despre ce aparat e vorba, ce marca? In comentariu autorul pomeneste de "aparatul lingura din plastic". Un asemenea aparat nu cred ca exista si nici nu poate fi = cu lingura livrata cu el. Explicatiile sunt cat se poate de confuze. Aparatul meu e marca "Tefal" si, din pacate, nu mai are masuri, linguri de plastic sau pahare. Exista sute de modele de automate de copt painea, fiecare cu sau fara masurile lor. Nu era mai simplu sa se indice cantitatile in grame si mililitri? Asa cum e prezentata, reteta nu poate fi preparata decat de autor.

    • Fara foto

      Leonid Gheorghita (Maestru bucatar) , 07 iunie 2009

      Pahar = paharul din plastic livrat cu aparatul lingura din plastic = lingura livrata cu aparatul

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

38 voturi

Ingrediente

  • Făină albă „Dobrogea 000” („trei nula”)
  • Margarină la pachet („Bunica” sau altă marcă)
  • Ulei
  • de preferinţă de măsline
  • Sare
  • Zahăr
  • Drojdie proaspătă la cubuleţ de 25 grame (turcească)

Raporteaza reteta

teo

Am un aparat pentru facut painea.Reteta pe care o propuneti ar trebui adaptata la cartea tehnica a masinii.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac