autor:

doru simona

» » Aluaturi si Foietaje

paine pufoasa pufoasa

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
300 ml lapte,500-600 gr faina, 2 linguritze sare, 1 si 1/2 linguri zahar, 50 gr unt topit, 1 cub drojdie proaspata,1-2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

43 voturi

Mod de preparare

intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.
se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.
se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa care se continua framantarea pe masa de lucru cu podul palmei. se framanta cel putin 15 minute.
se lasa la crescut in loc cald 1-2 ore.
se portioneaza apoi si se da forma dorita si se lasa din nou la crescut in tava 30-40 minute.
se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte dupa preferinta.
se coace in cuptorul preincalzit 30-40 min, este gata cand trece testul scobitorii.
merita incercata eu fac aceasta reteta la 2-3 zile
Daca ti-a placut reteta noastra "paine pufoasa pufoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Tatiana_Craciun

    Tatiana_Craciun (Maestru bucatar):

    Painica pufoasa. A iesit nemaipomenita si foarte gustoasa!

  • JesiLinna (Bucatar sef):

    buna ..acum am painea la dospit dar nu am vazut la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul ..eu nu am mai facut niciodata paine deci nu am idee la ce temperatura sa dau cuptoru dak ai fi draguta sa'mi lasi un msj cu temperatura,multumesc anticipat

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    foarte buna ,,,pufoasa si extraordinar de buna,,de cand am descoperit aceasta reteta pregatesc in fiecare saptamana paine de casa

    • roxana

      roxana (Chef de cuisine):

      eu am pregatit astazi painea dupa aceasta reteta si a iesit nemaipomenit de buna si de pufoasa,,o sfatuiesc la toate gospodinele

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 16 comentarii

  • lili gl. , 20 ianuarie 2015

    Am sa incerc si eu reteta ta lili galati

  • Cristina Dombici , 12 noiembrie 2014

    BUNA ,BUNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mary , 30 octombrie 2013

    Super reteta! Am facut si mi-au iesit foarte bune. Pana si nemti au fost incantati. Multumesc pentru reteta. Mult noroc!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2012

      Reusita painea ta intradevar painea care are ou este mai pufoasa are alta tectura se mananca mai usor-si eu o fac la sfarsit de saptamana dar dupa mine 50 gr de drojdie kla 1/2 kg de faina e cam mult. Eu fac la 1kg de faina 50 gr de drojdie 2linguri de zahar 1 lingurita sare,1/4 pahar de ulei si apa 2 pahare-cine vrea poate schimba in lapte si iese minunat.

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

      ma bucur tare mult ca va place aceasta reteta

    • simion alina (Bucatar) , 28 octombrie 2012

      am facut paine azi dupa aceasta reteta.nu-mi vine sa cred ca am reusit.este foarte buna.trebuie sa specific ca nu am stiut sa framant si totusi am facut o paine super bn.am sa fac cel putin de doua ori pe saptamana.multumesc ptr reteta!

    • violeta (Bucatar sef) , 02 februarie 2012

      Buna, cred ca este a patra oara de cand fac aceasta painica, reteta dubla.Este extraordinara, eu care sunt antitalent la facut paine, asta mi-a iesit din prima.Sotul meu mi-a zis ca este cozonac,asa paine nu a mancat niciodata.Am facut poze dar nu stiu daca ma descurc sa le pun.Multam din suflet pt reteta. vin cu urmatoarele amendamente - faina fix 500 gr - dupa ce o framant a doua oara,intind coca cu mana pe planseta subtire si o rulez ca pe cozonac- dar bineinteles fara sa pun ceva.

    • ioana_f (Bucatar) , 02 decembrie 2010

      am facut aceasta reteta si e minunata. a iesit din prima. felicitari pt reteta.

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      ma bucur ca ai incercat reteta , eu fac cu faina alba ca nu ma impac prea bine cu cea neagra.felicitari lailaobaid

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      am incercat si eu reteta ta, dar am facut chifle pentru humburgere, si inca ceva nu am folosit faina alba am folosit faina neagra mai precis in engleza "whole wheat flour",e excelenta!data viitoare incerc si cu faina alba!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      eu ung cu galbenus de ou si nu cade deloc. e fff buna aceasta paine

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

      fetelor incercati macar o data aceasta reteta si va asigur ca o veti repeta des, eu o fac de cel putin 2 ori pe saptamana

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

      Eu tot timpul ung painea cu o combinatie din ulei cu miere si macul sau susanul cadea aproape tot, cred ca pe viitor voi face ca tine ungand cu ou batut. Painea ta arata excelent.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      Si mie imi place mult painea de casa, mai ales ca aia din comert e toata supraelastica. Dar fac la masina si asta nu foarte des pentru ca mananc multa paine atunci cand fac in casa. hahaha Am descoperit painea feliata si ambalata si nu e supraelastica.hahahaha

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      Aratã super!!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Piinea de casa e f.buna;si eu fac des.voi face reteta ta cu ou;reteta mea,nu are.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

43 voturi

Ingrediente

  • 300 ml lapte,500-600 gr faina
  • 2 linguritze sare
  • 1 si 1/2 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata,1-2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

11 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

lili gl.

Am sa incerc si eu reteta ta lili galati

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu frisca si fructe