Preparare:
Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la inceput cu lingura, pe urma se modeleaza botul de paine
cu mana.
Se da o forma rotunda, sau lunguiata, se turteste coca putin. Se poate cresta putin la mijloc, ca sa nu plesneasca coca.Se tapeteaza botul de paine cu faina si se aseaza, intr-o tava la cuptor la 180grade, preincalzit,timp de aproximativ 60 minute.
Se incerca cu un betisor de scobitoare daca este coapta, rumenita.
Asta-i tot ! Si este Buna !
Constantin Ionescu
BOTOSANI

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii