Ingrediente
Reteta este foarte usor de facut si painea are un gust deosebit!, ingrediente:, 500 g de branza proaspata de vaci CREMOASA, 1 lingura de zahar, 3 linguri de ulei, sare( 1-2 prize), 1 ou, 500g faina alba, 1 pachetel de praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 10 min
23 voturi
Mod de preparare
Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la inceput cu lingura, pe urma se modeleaza botul de paine
cu mana.
Se da o forma rotunda, sau lunguiata, se turteste coca putin. Se poate cresta putin la mijloc, ca sa nu plesneasca coca.Se tapeteaza botul de paine cu faina si se aseaza, intr-o tava la cuptor la 180grade, preincalzit,timp de aproximativ 60 minute.
Se incerca cu un betisor de scobitoare daca este coapta, rumenita.
Asta-i tot ! Si este Buna !
Constantin Ionescu
BOTOSANI
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009
E tare buna painea de casa, dar e nevoie si de timp.