autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine rapida

Autor: Constantin Ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Constantin Ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Ingrediente
Reteta este foarte usor de facut si painea are un gust deosebit!, ingrediente:, 500 g de branza proaspata de vaci CREMOASA, 1 lingura de zahar, 3 linguri de ulei, sare( 1-2 prize), 1 ou, 500g faina alba, 1 pachetel de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

23 voturi

Mod de preparare

Preparare:

Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la inceput cu lingura, pe urma se modeleaza botul de paine
cu mana.

Se da o forma rotunda, sau lunguiata, se turteste coca putin. Se poate cresta putin la mijloc, ca sa nu plesneasca coca.Se tapeteaza botul de paine cu faina si se aseaza, intr-o tava la cuptor la 180grade, preincalzit,timp de aproximativ 60 minute.

Se incerca cu un betisor de scobitoare daca este coapta, rumenita.

Asta-i tot ! Si este Buna !
Constantin Ionescu
BOTOSANI
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine traditionala rapida

Paine traditionala rapida

Pentru ca baghete am mai facut, azi m-am decis la o paine traditionala. E duminica, asa ca te invit

4 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Tare gustoasa trebuie sa fie!!!

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

    Nu poate fi folosita si branza de burduf sau telemea de oaie sarata pentru un gust deosebit?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      E tare buna painea de casa, dar e nevoie si de timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

23 voturi

Ingrediente

  • Reteta este foarte usor de facut si painea are un gust deosebit!
  • ingrediente:
  • 500 g de branza proaspata de vaci CREMOASA
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • sare( 1-2 prize)
  • 1 ou
  • 500g faina alba
  • 1 pachetel de praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Constantin Ionescu
Sufleu de varza

Sufleu de varza

1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca. Varza se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri cu zmeura