autor:

adnia

» » Aluaturi si Foietaje

Paine speciala de Craciun

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 plic de drojdie uscata (7 gr), -400 gr. faina, -1 ou mare, -1/2 fiola esenta de rom, -2-3 lingurite de sare, -100 ml ulei de masline, -20 gr. stafide, -30 gr. zahar tos, -200 ml apa calduta, -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita, in lipsa de migdale)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat energic si am lasat din nou aluatul sa creasca (in total 90 min.)
Cand si aceasta operatiune a fost gata, am impartit aluatul in 3 bile mari si 3 mici. Din cele mari am format 3 suluri pe care le-am impletit intr-o coada, iar din cele mici la fel. Am suprapus impletiturile si am pus painica in tava tapetata cu hartie de copt.
Ca sa nu se desfaca in tava, am intepat-o cu scobitoarea pe partile laterale, apoi am uns cu ou batut spuma (optional) si am dat-l la cuptor, pana a trecut testul scobitorii. Raspandeste un miros extraordinar in casa si-ti vine s-o mananci fierbinte:)
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine speciala de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu seminte de in

Covrigi cu seminte de in

Se amesteca faina cu semintele de in,cu un pic de sare si praful de copt.Incentrul fainii,facem o

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in

4 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2011

    Mireasma a ajuns pana la mine!*****Mmmmmmmmmmmm Sarbatori Fericite!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • -400 gr. faina
  • -1 ou mare
  • -1/2 fiola esenta de rom
  • -2-3 lingurite de sare
  • -100 ml ulei de masline
  • -20 gr. stafide
  • -30 gr. zahar tos
  • -200 ml apa calduta
  • -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita
  • in lipsa de migdale)

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Oua ascunse in rosie

Oua ascunse in rosie

Se prepara extrem de usor: taiem capacelele rosiilor, si cu o lingura le scoatem continutul. Obtinem

3 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mireasma a ajuns pana la mine!*****Mmmmmmmmmmmm Sarbatori Fericite!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano