autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Ingrediente
O painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai., 250 grame lapte caldut, 3 linguri de zahar, 50 gr unt topit, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita esenta de migdale, 2 linguri, apa calduta, 1kg faina integrala, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita seminte de floarea soarelui, 1 lingurita seminte de in, 1 lingurita seminte de susan, 1 ou bine batut, pentru uns deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’ .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 23 iunie 2012

    Buna painea si usoara merita incercata.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

    Multumesc dragele mele v-o recomand cu toata dragostea, este foarte gustoasa. Pupici.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Merita testata. Felicitari!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      Bună pâine, de testat! Bravo!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      ce paine buna si sanatoasa...Felicitarii!!! *****

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      Te-a salvat masina de la framantat bravo. Eu nu am masina asa ca folosesc masina manuala 'Mimi' . Felicitari arata f bine e crescuta cum trebuie .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • O painica dulceaga
  • aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra
  • impreuna cu o cana de lapte sau ceai.
  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri
  • apa calduta
  • 1kg faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut
  • pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Buna painea si usoara merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu bacon.