autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2010

Ingrediente
O painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai., 250 grame lapte caldut, 3 linguri de zahar, 50 gr unt topit, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita esenta de migdale, 2 linguri, apa calduta, 1kg faina integrala, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita seminte de floarea soarelui, 1 lingurita seminte de in, 1 lingurita seminte de susan, 1 ou bine batut, pentru uns deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 3h

16 voturi

Mod de preparare

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’ .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac

Saratele cu mac

Am urmarit-o pe sotia mea facand fel de fel de pateuri cu branza, cascaval, ciuperci sau carne. Au

19 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
PIinicele ca la mama acasa.

PIinicele ca la mama acasa.

Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si 1/2 pahar de apa si amestecam si lasam sa creasca. In alt

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 23 iunie 2012

    Buna painea si usoara merita incercata.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

    Multumesc dragele mele v-o recomand cu toata dragostea, este foarte gustoasa. Pupici.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Merita testata. Felicitari!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      Bună pâine, de testat! Bravo!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      ce paine buna si sanatoasa...Felicitarii!!! *****

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

      Te-a salvat masina de la framantat bravo. Eu nu am masina asa ca folosesc masina manuala 'Mimi' . Felicitari arata f bine e crescuta cum trebuie .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

16 voturi

Ingrediente

  • O painica dulceaga
  • aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra
  • impreuna cu o cana de lapte sau ceai.
  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri
  • apa calduta
  • 1kg faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut
  • pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Buna painea si usoara merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa