autor:

frunza janet

» » Aluaturi si Foietaje

Paine tigru

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
Aluatul de paine:, , -500 gr faina, - 10 gr drojdie proaspata, -o lingura de ulei de masline, -200 ml apa, -12 lingurita de sare, , Crusta:, , -115 gr faina de orez, -5 gr drojdie proaspata, -110 ml apa, -un praf de sare, -o lingurita de zahar, -o lingurita de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru paine se poate folosi orice aluat dorim. Dupa ce am facut aluatul, l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in doua si am facut doua chifle. Le-am pus iarasi la crescut si intre timp am facut crusta.



Intr-un vas am pus praful de sare amestecat cu faina de orez (eu am facut-o in casa, am spalat bine, bine orezul, l-am intins pe o tava si am pus la cuptorul incins, cu focul stins si cu usa intredeschisa, pana s-a uscat. Apoi l-am macinat cu masina de cafea .Am cernut cu o sita mai deasa si asa am obtinut faina de orez.), am facut o adancitura si am adaugat uleiul. Drojdia am frecat-o cu zaharul si am adaugat apa peste. Tot continutul l-am pus peste faina din vas si am amestecat bine cu o lingura. Trebuie sa iasa un aluat mai subtire. Il lasam sa se odihneasca 15 minute, timp in care si chiflele au crescut. Cu aluatul din faina de orez, ungem chiflele pe deasupra, intr-un strat mai grosut.



Le dam apoi la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min. Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata. Am fost foarte incantata de rezultat! Este o paine aspectuoasa si cu o crusta crocanta.



Minunata la sandviciuri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine tigru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi

Gogosi

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o

5 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
taitei de casa

taitei de casa

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tare se face o foaie subtire,sa

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Ramonutza

    Ramonutza (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2014

    12 lingurite de sare?

  • Fara foto

    Mihai Moldovan , 07 martie 2014

    f'b

Dificultate

Redusa

Timp

1h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluatul de paine:
  • -500 gr faina
  • - 10 gr drojdie proaspata
  • -o lingura de ulei de masline
  • -200 ml apa
  • -12 lingurita de sare
  • Crusta:
  • -115 gr faina de orez
  • -5 gr drojdie proaspata
  • -110 ml apa
  • -un praf de sare
  • -o lingurita de zahar
  • -o lingurita de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Ramonutza

Ramonutza (Chef de cuisine)

12 lingurite de sare?

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede cu gem