Pentru paine se poate folosi orice aluat dorim. Dupa ce am facut aluatul, l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in doua si am facut doua chifle. Le-am pus iarasi la crescut si intre timp am facut crusta.
Intr-un vas am pus praful de sare amestecat cu faina de orez (eu am facut-o in casa, am spalat bine, bine orezul, l-am intins pe o tava si am pus la cuptorul incins, cu focul stins si cu usa intredeschisa, pana s-a uscat. Apoi l-am macinat cu masina de cafea .Am cernut cu o sita mai deasa si asa am obtinut faina de orez.), am facut o adancitura si am adaugat uleiul. Drojdia am frecat-o cu zaharul si am adaugat apa peste. Tot continutul l-am pus peste faina din vas si am amestecat bine cu o lingura. Trebuie sa iasa un aluat mai subtire. Il lasam sa se odihneasca 15 minute, timp in care si chiflele au crescut. Cu aluatul din faina de orez, ungem chiflele pe deasupra, intr-un strat mai grosut.
Le dam apoi la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 30-35 de min. Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata. Am fost foarte incantata de rezultat! Este o paine aspectuoasa si cu o crusta crocanta.
Minunata la sandviciuri!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii