autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Paine usor de facut

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
1kg de făină, 1 lingură de sare mare, 4 linguri de ulei de măsline, 1 linguriţă de zahăr, 40g de drojdie proaspătă, 400 ml apa călduţă, 200 ml de lapte călduţ

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

˛Se cerne făina.
Se dizolvadrojdia cu zahăr si lapte. se amestecă si niste faină în drojdie.
Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat.
Se frământă cam 10 minute, apoi se pune sa crească acoperită, pâna îşi dublează volumul.
Se modelează o pâine rotundă care se crestează cu un cuţit în ce forme doriţi.
Se presara puţină făină într-o tavă.
Se coace cam o oră în aragaz pâna se rumeneşte bine.
Când se scoate, se acoperă cu un şervet curat până se răceşte.
( Se face o cruce cu mâna peste pâine: se duce la Dumnezeu, cum se spune la ţară)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine usor de facut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu faina de hrisca

Chifle cu faina de hrisca

De ceva timp studiez retete cu continut redus de gluten. Sanatos si interesant! Mai sanatos, este

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu branza

Foietaj cu branza

Pentru inceput, intindem foaia cu un sucitor incat sa nu fie nici prea subtire, nici prea groasa,

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Arata tare bine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Imi place tare mult painea de casa...,iar painica preparata de tine este o bunatate...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Buna ! painuca ai mai facut, Adelina...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 400 ml apa călduţă
  • 200 ml de lapte călduţ

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa ca la bunica