˛Se cerne făina.
Se dizolvadrojdia cu zahăr si lapte. se amestecă si niste faină în drojdie.
Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat.
Se frământă cam 10 minute, apoi se pune sa crească acoperită, pâna îşi dublează volumul.
Se modelează o pâine rotundă care se crestează cu un cuţit în ce forme doriţi.
Se presara puţină făină într-o tavă.
Se coace cam o oră în aragaz pâna se rumeneşte bine.
Când se scoate, se acoperă cu un şervet curat până se răceşte.
( Se face o cruce cu mâna peste pâine: se duce la Dumnezeu, cum se spune la ţară)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii