autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Painea soarelui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g miez de dovleac, , 500 g faina, , 15 g drojdie de bere, , 100 g zahar, , o lingurita de sare, , 100 g unt, , un praf de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l bucati, puneti-l sa fiarba intr-o cantitate mica de apa cu sare. Cand e fiert, puneti-l intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga bine, apoi terciuiti-l usor cu o furculita.
Intr-un castron de dimensiuni potrivite puneti faina, dovleacul strivit, drojdia de bere (dizolvata inainte in doua linguri de apa calda), zaharul, sarea, untul frecat spuma. Turnati putin cate putin apa calduta, amestecati cu o lingura de lemn pana ce compozitia dobandeste o consistenta medie. Framantati, apoi, aluatul cu mana, vreme de 15 minute, dati-i o forma de paine rotunda si puneti-l pe o farfurie, lasandu-l toata noaptea intr-un loc caldut. A doua zi, puneti aluatul intr-o forma rotunda (de briosa mare, eventual), unsa cu putina grasime, si varati-o la cuptor vreme de 45 de minute. Cand prajitura e gata, scoateti-o afara si pudrati-o cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea soarelui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigei de casa

Covrigei de casa

Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu

71 voturi    11 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu cascaval si migdale

Pogacele cu cascaval si migdale

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana

7 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g miez de dovleac
  • 500 g faina
  • 15 g drojdie de bere
  • 100 g zahar
  • o lingurita de sare
  • 100 g unt
  • un praf de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piine in stil bulgaresc