autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Painea soarelui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g miez de dovleac, , 500 g faina, , 15 g drojdie de bere, , 100 g zahar, , o lingurita de sare, , 100 g unt, , un praf de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l bucati, puneti-l sa fiarba intr-o cantitate mica de apa cu sare. Cand e fiert, puneti-l intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga bine, apoi terciuiti-l usor cu o furculita.
Intr-un castron de dimensiuni potrivite puneti faina, dovleacul strivit, drojdia de bere (dizolvata inainte in doua linguri de apa calda), zaharul, sarea, untul frecat spuma. Turnati putin cate putin apa calduta, amestecati cu o lingura de lemn pana ce compozitia dobandeste o consistenta medie. Framantati, apoi, aluatul cu mana, vreme de 15 minute, dati-i o forma de paine rotunda si puneti-l pe o farfurie, lasandu-l toata noaptea intr-un loc caldut. A doua zi, puneti aluatul intr-o forma rotunda (de briosa mare, eventual), unsa cu putina grasime, si varati-o la cuptor vreme de 45 de minute. Cand prajitura e gata, scoateti-o afara si pudrati-o cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea soarelui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
paine de casa

paine de casa

Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi

7 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g miez de dovleac
  • 500 g faina
  • 15 g drojdie de bere
  • 100 g zahar
  • o lingurita de sare
  • 100 g unt
  • un praf de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu usturoi, smantana si branza