Painea soarelui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g miez de dovleac,
  • 500 g faina,
  • 15 g drojdie de bere,
  • 100 g zahar,
  • o lingurita de sare,
  • 100 g unt,
  • un praf de zahar vanilat.

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l bucati, puneti-l sa fiarba intr-o cantitate mica de apa cu sare. Cand e fiert, puneti-l intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga bine, apoi terciuiti-l usor cu o furculita.

Intr-un castron de dimensiuni potrivite puneti faina, dovleacul strivit, drojdia de bere (dizolvata inainte in doua linguri de apa calda), zaharul, sarea, untul frecat spuma. Turnati putin cate putin apa calduta, amestecati cu o lingura de lemn pana ce compozitia dobandeste o consistenta medie. Framantati, apoi, aluatul cu mana, vreme de 15 minute, dati-i o forma de paine rotunda si puneti-l pe o farfurie, lasandu-l toata noaptea intr-un loc caldut. A doua zi, puneti aluatul intr-o forma rotunda (de briosa mare, eventual), unsa cu putina grasime, si varati-o la cuptor vreme de 45 de minute. Cand prajitura e gata, scoateti-o afara si pudrati-o cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise