autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

painea studentului

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
250 g zahar, 250 g faina, 5-6 albusuri, 100 g stafide, 100 g rahat, cateva smochine, nuci, curmale, 1 lingura boabe de visine din dulceata, 1 praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina amestecand usor de sus in jos, apoi nucile, smochinele, curmalele, rahatul, taiate marunt, stafidele si praful de copt.Intr-o forma bine unsa cu ulei se toarna aluatul, iar deasupra se aseaza visinile din dulceata scurse de sirop.S coace in cuptor la foc potrivit cca 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "painea studentului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu Mere (de Post)

Prajitura cu Mere (de Post)

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic

173 voturi    43 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

Se spala orezul in 2-3 ape reci dupa care se pune la fiert,acoperit cu foarte putina apa.Cand incepe

10 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 5-6 albusuri
  • 100 g stafide
  • 100 g rahat
  • cateva smochine
  • nuci
  • curmale
  • 1 lingura boabe de visine din dulceata
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu miere pentru micul dejun