autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele din faina integrala

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 iunie 2015

Ingrediente
1 kg de faina cernuta, 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr proaspata, 1/4 de pahar zahar brun, 1 lingurita sare, 2 oua, 1 pahar de apa calduta, 11/2 pahar apa minerala, 1/2 pahar ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam 10 minute de framantare/

Transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasam sa isi dubleze volumul.

Cand a crescut frumos luam bucatele de aluat si formam painicele. Ies 16 painicele dintr-un kg de faina. Le punem pe tava de copt care este tapetata cu o hartie de copt la distanta intre ele pentru ca cresc si le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca 1/2 de ora.

Incalzim cuptorul la 180 de grade le ungem cu putin ou diluat cu apa si presaram susan sau amestec de mirodenii dupa dorinta. Le coacem 20-25 de minute pana sant aurite. Sunt painicele foarte gustoase si sanatoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele din faina integrala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi Romanesti

Gogosi Romanesti

Intr-un castron se amesteca faina impreuna cu drojdia(in cazul de fata pt k am folosit drojdie la

10 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu smantana si iaurt

Paine cu smantana si iaurt

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei. Frecam

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina cernuta
  • 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr proaspata
  • 1/4 de pahar zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 pahar de apa calduta
  • 11/2 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
paine de casa