Painicele din faina integrala

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Painicele din faina integrala

Ingrediente

  • 1 kg de faina cernuta
  • 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr proaspata
  • 1/4 de pahar zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 pahar de apa calduta
  • 11/2 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam 10 minute de framantare/

Transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasam sa isi dubleze volumul.

Cand a crescut frumos luam bucatele de aluat si formam painicele. Ies 16 painicele dintr-un kg de faina. Le punem pe tava de copt care este tapetata cu o hartie de copt la distanta intre ele pentru ca cresc si le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca 1/2 de ora.

Incalzim cuptorul la 180 de grade le ungem cu putin ou diluat cu apa si presaram susan sau amestec de mirodenii dupa dorinta. Le coacem 20-25 de minute pana sant aurite. Sunt painicele foarte gustoase si sanatoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise