autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele dulci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Ingrediente
4 pahare de faina, 25 gr drojdie-instant- daca este proaspata facem o maia mica din drojdie 2 lingurite de zahar si 1/4 pahar de apa si coboram aceasta cantitate de apa din apa care se foloseste la aluat., 100 gr unt, 2 galbenusuri, 1/2 lingurita de sare, 1/4 pahar zahar, 11/4 pahar de apa calduta, ptr uns, 1 ou batut, putin susan si cenusca, ciocolata taiat bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem toate ingridentele si incepem framantatul cam 5-7 minute adaugam sarea si continuam framantarea inca un minut si atunci transferam intr-un alt bol care a fost uns cu putin ulei si lasam la dospit la un loc cald 11/4 ora pana isi dubleaza volumul.

Cand a trecut timpul framantam aluatul iarasi si rupem bucatele de marimea unei mingi de ping-pong punem 1 bucatica de ciocolata si le inchidem si le dam o forma rotunda le punem pe o tava tapetata cu pergament si lasam iarasi la dospit 30 de minute acoperind tava cu un prosop curat. Ungem painicelele cu ou si presaram cu susan sau cenusca. Chiar daca sant dulci asa presarate sant gustoase.

Le coacem 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia

Focaccia

Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
TURTE

TURTE

Se amesteca apa calduta cu drojdia,faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pahare de faina
  • 25 gr drojdie-instant- daca este proaspata facem o maia mica din drojdie 2 lingurite de zahar si 1/4 pahar de apa si coboram aceasta cantitate de apa din apa care se foloseste la aluat.
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 pahar zahar
  • 11/4 pahar de apa calduta
  • ptr uns
  • 1 ou batut
  • putin susan si cenusca
  • ciocolata taiat bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Indiana Poori