autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele dulci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Ingrediente
4 pahare de faina, 25 gr drojdie-instant- daca este proaspata facem o maia mica din drojdie 2 lingurite de zahar si 1/4 pahar de apa si coboram aceasta cantitate de apa din apa care se foloseste la aluat., 100 gr unt, 2 galbenusuri, 1/2 lingurita de sare, 1/4 pahar zahar, 11/4 pahar de apa calduta, ptr uns, 1 ou batut, putin susan si cenusca, ciocolata taiat bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem toate ingridentele si incepem framantatul cam 5-7 minute adaugam sarea si continuam framantarea inca un minut si atunci transferam intr-un alt bol care a fost uns cu putin ulei si lasam la dospit la un loc cald 11/4 ora pana isi dubleaza volumul.

Cand a trecut timpul framantam aluatul iarasi si rupem bucatele de marimea unei mingi de ping-pong punem 1 bucatica de ciocolata si le inchidem si le dam o forma rotunda le punem pe o tava tapetata cu pergament si lasam iarasi la dospit 30 de minute acoperind tava cu un prosop curat. Ungem painicelele cu ou si presaram cu susan sau cenusca. Chiar daca sant dulci asa presarate sant gustoase.

Le coacem 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza sarata

Placinta cu branza sarata

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu

7 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pahare de faina
  • 25 gr drojdie-instant- daca este proaspata facem o maia mica din drojdie 2 lingurite de zahar si 1/4 pahar de apa si coboram aceasta cantitate de apa din apa care se foloseste la aluat.
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 pahar zahar
  • 11/4 pahar de apa calduta
  • ptr uns
  • 1 ou batut
  • putin susan si cenusca
  • ciocolata taiat bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Meniu Grecesc