autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele dulci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 decembrie 2013

Ingrediente
4 pahare de faina, 25 gr drojdie-instant- daca este proaspata facem o maia mica din drojdie 2 lingurite de zahar si 1/4 pahar de apa si coboram aceasta cantitate de apa din apa care se foloseste la aluat., 100 gr unt, 2 galbenusuri, 1/2 lingurita de sare, 1/4 pahar zahar, 11/4 pahar de apa calduta, ptr uns, 1 ou batut, putin susan si cenusca, ciocolata taiat bucatele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem toate ingridentele si incepem framantatul cam 5-7 minute adaugam sarea si continuam framantarea inca un minut si atunci transferam intr-un alt bol care a fost uns cu putin ulei si lasam la dospit la un loc cald 11/4 ora pana isi dubleaza volumul.

Cand a trecut timpul framantam aluatul iarasi si rupem bucatele de marimea unei mingi de ping-pong punem 1 bucatica de ciocolata si le inchidem si le dam o forma rotunda le punem pe o tava tapetata cu pergament si lasam iarasi la dospit 30 de minute acoperind tava cu un prosop curat. Ungem painicelele cu ou si presaram cu susan sau cenusca. Chiar daca sant dulci asa presarate sant gustoase.

Le coacem 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
coltunasi

coltunasi

Se face un aluat din ou si faina, il intindem cu sulul. Foaia se taie in bucatele de 10 cm patrati. Coltunasii

9 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul.

6 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pahare de faina
  • 25 gr drojdie-instant- daca este proaspata facem o maia mica din drojdie 2 lingurite de zahar si 1/4 pahar de apa si coboram aceasta cantitate de apa din apa care se foloseste la aluat.
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 pahar zahar
  • 11/4 pahar de apa calduta
  • ptr uns
  • 1 ou batut
  • putin susan si cenusca
  • ciocolata taiat bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)