autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele sanatoase

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Ingrediente
1 1/3 faina alba integrala - 200 gr, 2 1/4 faina alba obisnuita - 300gr, 50 gr faina de secara, 50 gr amestec de fulgi de ovaz, samburi cojiti de florea soarelui, susan plin sau samburi de dovleac, 1 1/2 pahar apa rece, 1 lingura de miere rasa, 25 gr drojdie, 1 lingura de sare, 50 ml de ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului se pune apa, mierea si drojdia si se amesteca impreuna, dupa care se adauga fainile si se amesteca 4 minute la viteza mica. Se adauga sarea si se amesteca la viteza mai ridicata 6 minute si aluatul se desprinde de pe vas. Se adauga amestecul de seminte si se amesteca 1 minut la viteza mica, dupa care se adauga si uleiul.



Se unge un bol cu putin ulei, se transfera aluatul in bol si se lasa acoperit la dospit o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a trecut ora, se transfera aluatul pe o plansa infarinata cu faina, se prelucreaza putin si se taie in 10 bucati.



Pe tava de copt se intinde o foaie de copt si se aseaza painicelele dupa ce le-am modelat putin. Se ung cu putina apa si se presara cu susan sau cu samburi de floarea soarelui. Se lasa painicelele la dospit inca o ora acoperite cu un prosop.



Incalzim cuptorul la 200 de grade si pe fundul cuptorului punem o cratita metalica cu putina apa ca sa faca umiditate la painicele - ele capata o coaja crocanta - se coc 30 de minute sau pana devin aurii. Sunt minunate pentru o gustare de dimineata sau pentru sandvisuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele sanatoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata

Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul;

29 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 1/3 faina alba integrala - 200 gr
  • 2 1/4 faina alba obisnuita - 300gr
  • 50 gr faina de secara
  • 50 gr amestec de fulgi de ovaz
  • samburi cojiti de florea soarelui
  • susan plin sau samburi de dovleac
  • 1 1/2 pahar apa rece
  • 1 lingura de miere rasa
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune