Ingrediente
1 1/3 faina alba integrala - 200 gr, 2 1/4 faina alba obisnuita - 300gr, 50 gr faina de secara, 50 gr amestec de fulgi de ovaz, samburi cojiti de florea soarelui, susan plin sau samburi de dovleac, 1 1/2 pahar apa rece, 1 lingura de miere rasa, 25 gr drojdie, 1 lingura de sare, 50 ml de ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 15 min
2 voturi
Mod de preparare
Se unge un bol cu putin ulei, se transfera aluatul in bol si se lasa acoperit la dospit o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a trecut ora, se transfera aluatul pe o plansa infarinata cu faina, se prelucreaza putin si se taie in 10 bucati.
Pe tava de copt se intinde o foaie de copt si se aseaza painicelele dupa ce le-am modelat putin. Se ung cu putina apa si se presara cu susan sau cu samburi de floarea soarelui. Se lasa painicelele la dospit inca o ora acoperite cu un prosop.
Incalzim cuptorul la 200 de grade si pe fundul cuptorului punem o cratita metalica cu putina apa ca sa faca umiditate la painicele - ele capata o coaja crocanta - se coc 30 de minute sau pana devin aurii. Sunt minunate pentru o gustare de dimineata sau pentru sandvisuri.