autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Painici cu seminte

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Ingrediente
400.gr faina alba, 200 gr. faina de secara, 300 ml lapte caldut, 100 ml iaurt (lapte batut ), ½ lingurita sare, 2 lingurite zahar, 75 gr. unt, 15 gr. drojdie proaspata, 1 lingura seminte in, 2 linguri seminte floarea soarelui, 2 linguri seminte susan, 2 linguri seminte dovleac

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Semintele se amesteca si se dau prin rasnita de cafea, faina se amesteca cea alba cu cea de secara, apoi se adauga si semintele date prin rasnita. In cuva de la masina, se pune laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si sarea. Se adauga untul, iaurtul (eu am folosit lapte batut de casa), apoi faina cu semintele. Deasupra se adauga drojdia maruntita. Setez masina la programul 8. Dupa ce a terminat de framantat, las aluatul in masina (scoasa din priza ) pana isi dubleaza volumul.



Se rastoarna pe blatul uns bine cu ulei. Aluatul il tai in 12 bucati. Cu mana unsa, formez un dreptunghi, il rulez pana aproape de capat. Partea ramasa se cresteaza in trei franjuri care se ruleaza pana la capat. Se aseaza pe hartia de copt, lasand distanta intre ele. Se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu apa in care am dizolvat putin zahar, se dau la cuptorul preincalzit 30-40 minute pana se rumenesc. Cand se scot din cuptor se ung usor cu putin ulei sa capete un aspect placut. Se acopera cu un prosop si se consuma dupa ce s-au racit. Painea, fie ea cat de dietetica, nu e bine sa fie consumata calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pernite cu branza

Pernite cu branza

Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza

16 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 400.gr faina alba
  • 200 gr. faina de secara
  • 300 ml lapte caldut
  • 100 ml iaurt (lapte batut )
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 75 gr. unt
  • 15 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingura seminte in
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan
  • 2 linguri seminte dovleac

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza burduf