autor:

Cornelia

» » Aluaturi si Foietaje

Painici cu seminte

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Ingrediente
400.gr faina alba, 200 gr. faina de secara, 300 ml lapte caldut, 100 ml iaurt (lapte batut ), ½ lingurita sare, 2 lingurite zahar, 75 gr. unt, 15 gr. drojdie proaspata, 1 lingura seminte in, 2 linguri seminte floarea soarelui, 2 linguri seminte susan, 2 linguri seminte dovleac

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Semintele se amesteca si se dau prin rasnita de cafea, faina se amesteca cea alba cu cea de secara, apoi se adauga si semintele date prin rasnita. In cuva de la masina, se pune laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si sarea. Se adauga untul, iaurtul (eu am folosit lapte batut de casa), apoi faina cu semintele. Deasupra se adauga drojdia maruntita. Setez masina la programul 8. Dupa ce a terminat de framantat, las aluatul in masina (scoasa din priza ) pana isi dubleaza volumul.



Se rastoarna pe blatul uns bine cu ulei. Aluatul il tai in 12 bucati. Cu mana unsa, formez un dreptunghi, il rulez pana aproape de capat. Partea ramasa se cresteaza in trei franjuri care se ruleaza pana la capat. Se aseaza pe hartia de copt, lasand distanta intre ele. Se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu apa in care am dizolvat putin zahar, se dau la cuptorul preincalzit 30-40 minute pana se rumenesc. Cand se scot din cuptor se ung usor cu putin ulei sa capete un aspect placut. Se acopera cu un prosop si se consuma dupa ce s-au racit. Painea, fie ea cat de dietetica, nu e bine sa fie consumata calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FLOARE DE CAMP

FLOARE DE CAMP

Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare

Paine fara framantare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o

10 voturi    7 comentarii
24h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 400.gr faina alba
  • 200 gr. faina de secara
  • 300 ml lapte caldut
  • 100 ml iaurt (lapte batut )
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 75 gr. unt
  • 15 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingura seminte in
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan
  • 2 linguri seminte dovleac

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Indiana Poori