autor:

zana b.

» » Aluaturi si Foietaje

Painite de Craciun

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
300g pere uscate,130g prune uscate,100g mere uscate,100g caise uscate,80g stafide,125ml vin rosu,150g smochine uscate,150g migdale,100g alune,80g coaja de citrice glasata si tocata,400g faina grau,400g faina secara,40g drojdie,2 lingurite scortisoara,anason pisat,enibahar pisat,2 linguri miere,sare,sucul si coaja rasa de la o portocala,10g unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie cuburi toate fructele(fara smochine),si se lasa sastea in vin rosu si 375ml apa calda 3 ore.Smochinele se spala cu apa fierbinte si se taie cuburi.Se taie pe lung 50g migdale,iar restul se toaca,impreuna cu alunele.
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;o parte se amesteca cu drojdia,mirodeniile si putina apa.Maiaua astfel obtinuta se lasa sa creasca 60 minute.
Se scurg fructele si se pastreaza sucul;se completeaza cu apa calduta pana la 250ml.
La maia se adauga mierea ,sarea,sucul si coaja de portocala si sucul de la fructele uscate.Se framanta aluatul cu faina,fructele uscate,smochinele,alunele,migdalele,coaja de citrice.;se lasa sa creasca 2 ore.Se mai framanta o data aluatul si se fac din el 2 cozonaci,pe care se incrusteaza fasii de migdale si se mai lasa sa creasca in forme 15 minute.
Se coc in cuptorul incins cca.90 minute.Se ung cu putin unt in timpul coacerii si dupa coacere.
Se consuma dupa o saptamana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painite de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

1)Se lasã aluatul la decongelat. Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit

6 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

36 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Interesanta reteta. Am sa fac si eu pentru ajun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 300g pere uscate,130g prune uscate,100g mere uscate,100g caise uscate,80g stafide,125ml vin rosu,150g smochine uscate,150g migdale,100g alune,80g coaja de citrice glasata si tocata,400g faina grau,400g faina secara,40g drojdie,2 lingurite scortisoara,anason pisat,enibahar pisat,2 linguri miere,sare,sucul si coaja rasa de la o portocala,10g unt

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Am sa fac si eu pentru ajun.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)