Se taie cuburi toate fructele(fara smochine),si se lasa sastea in vin rosu si 375ml apa calda 3 ore.Smochinele se spala cu apa fierbinte si se taie cuburi.Se taie pe lung 50g migdale,iar restul se toaca,impreuna cu alunele.
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;o parte se amesteca cu drojdia,mirodeniile si putina apa.Maiaua astfel obtinuta se lasa sa creasca 60 minute.
Se scurg fructele si se pastreaza sucul;se completeaza cu apa calduta pana la 250ml.
La maia se adauga mierea ,sarea,sucul si coaja de portocala si sucul de la fructele uscate.Se framanta aluatul cu faina,fructele uscate,smochinele,alunele,migdalele,coaja de citrice.;se lasa sa creasca 2 ore.Se mai framanta o data aluatul si se fac din el 2 cozonaci,pe care se incrusteaza fasii de migdale si se mai lasa sa creasca in forme 15 minute.
Se coc in cuptorul incins cca.90 minute.Se ung cu putin unt in timpul coacerii si dupa coacere.
Se consuma dupa o saptamana.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii