autor:

zana b.

» » Aluaturi si Foietaje

Painite de Craciun

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
300g pere uscate,130g prune uscate,100g mere uscate,100g caise uscate,80g stafide,125ml vin rosu,150g smochine uscate,150g migdale,100g alune,80g coaja de citrice glasata si tocata,400g faina grau,400g faina secara,40g drojdie,2 lingurite scortisoara,anason pisat,enibahar pisat,2 linguri miere,sare,sucul si coaja rasa de la o portocala,10g unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie cuburi toate fructele(fara smochine),si se lasa sastea in vin rosu si 375ml apa calda 3 ore.Smochinele se spala cu apa fierbinte si se taie cuburi.Se taie pe lung 50g migdale,iar restul se toaca,impreuna cu alunele.
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;o parte se amesteca cu drojdia,mirodeniile si putina apa.Maiaua astfel obtinuta se lasa sa creasca 60 minute.
Se scurg fructele si se pastreaza sucul;se completeaza cu apa calduta pana la 250ml.
La maia se adauga mierea ,sarea,sucul si coaja de portocala si sucul de la fructele uscate.Se framanta aluatul cu faina,fructele uscate,smochinele,alunele,migdalele,coaja de citrice.;se lasa sa creasca 2 ore.Se mai framanta o data aluatul si se fac din el 2 cozonaci,pe care se incrusteaza fasii de migdale si se mai lasa sa creasca in forme 15 minute.
Se coc in cuptorul incins cca.90 minute.Se ung cu putin unt in timpul coacerii si dupa coacere.
Se consuma dupa o saptamana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painite de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Interesanta reteta. Am sa fac si eu pentru ajun.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 300g pere uscate,130g prune uscate,100g mere uscate,100g caise uscate,80g stafide,125ml vin rosu,150g smochine uscate,150g migdale,100g alune,80g coaja de citrice glasata si tocata,400g faina grau,400g faina secara,40g drojdie,2 lingurite scortisoara,anason pisat,enibahar pisat,2 linguri miere,sare,sucul si coaja rasa de la o portocala,10g unt

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Am sa fac si eu pentru ajun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)